[]

ventolin, floxide?

merhaba yukarıda yazıı iki ilacı öksürüğü durmayan 3 yaşındaki oğlumuz için kullandık. bentolin'in dozunu hatırlamıyorum (hastanede verildi) ama floxide 125 mikrogram flutikazon propiyonat'tan ibaret.
Şİmdi, bu lanet kahır bela öksürüğe iyi geldiğini de gördük, doktor da kullandığımız dozun hiçbir yan etkisi olmayacağını, sadece ağzı çalkalamanın yeterli olacağını anlattı, hatta ben bunu ilaç kategorisine bile koymuyorum dedi. Yine de doktorun ilk defa alınıp alınmadığını sorduktan sonra dozu ona göre belirlemesi, sonraki hastalıklarda artan dozlara doğru gidileceği izlenimini verdi.
Şİmdi, sözlükte cevabını bulamadığım bu endişeler yersiz midir diye soracağım. bunlar mucizevi, çünkü öksürük şuruplarının gücü ve yan etkileri belli, şu anda ve ileride ne tür olumsuz etkilere neden olabilir?


 
ömür boyu ventolin tedavisi alan astımlı hastalar bile olduğu düşünülürse...

önemli olan kar / zarar hesabını iyi yapmak, gerekiyorsa kullanılacak tabi.
  • siradisi00  (18.03.12 11:07:40) 
hiçbir şey olmaz. Doktorlara güvenin. İzlenimlerinize göre paranoya yapmayın. hatta bi psikiyatriste görünebilirsiniz. Bana çok fazla endişelenmişsiniz gibi geldi bu durum hakkında.


  • kokorech  (18.03.12 14:53:59) 
kokorech, endişem şundan: bir zamanlar kutu kutu yuttuğumuz antibiyotikler şimdi tu kaka oldu. sorunca, aa o eski antibiyotikler yok şimdi merak etmeyin bu yenilerin öyle etkisi yok diyorlar. anlatabiliyor muyum? içmekte olduğumuz bir sürü ilaç yurtdışına tedavülden kalmış durumda, grip aşılarına bizzat doktorlar güvenmiyor ve bunu söylüyor, vs. paranoyalarım bırakın benimle kalsın böyle bir ortamda. bir de kendim için değil üç yaşındaki oğlum için endişelendiğimi hatırlattıktan sonra zehirlenmesinden falan endişe etmedğimi de söyleyeyim. yan etkilerden, tıpkı antibiyotiklerde olduğu gibi bağışıklık sitemi ya da diğer sistemlerde alışkanlıkla doz arttırımına giden bir süreçten endişe ediyorum, eğer öyle olacaksa çocuk kendisi biraz çile çekerek doğal süreçte atlatsın isterim, bunu soruyorum. doktorunuza güveninmiş. peki, oldu.


  • min el garaib  (18.03.12 22:57:40) 
Dediğim gibi bir psikiyatriste gidin bu kadar basit bir ilacı bu kadar sorun haline getirmenizi sağlıklı bulmuyorum. senelerdir içtiğiniz antibiotik derken? bir de cocuğunuza verilen ilaç senelerdir güvenle kullanılıyor.. Yani yeni çıkan bir ilaç değil. Sizin mantıkla bir ilacın piyasaya çıkması 30 senemizi alırdı... bazıları alıyor da zaten ama ilaçlar çeşitli onaylardan geçtikten sonra salınırlar zaten... siz rahat olun... Eğer bu kadar hassassanız çocuğunuzu en başta radyasyondan koruyun...veya hazır gıdalardan...onların içindeki kimyasallardan..vs.vs. kısacası dikkat edin ama abartırsanız kafayı yersiniz...


  • kokorech  (19.03.12 11:16:34 ~ 11:19:33) 
son 100 yıl içinde kullanımdan kalkmış herhangi bir antibiyotik bilmiyorum.
Antibiyotikler penisilin de dahil olmak üzere hep aynı şekilde kullanımı sürdürülen ilaçlar.
Ayrıca yurtdışında yasaklanıp türkiyede kullanımı süren ilaçtan neyi kast ediyorsunuz merak ettim, ben öyle bir ilaç bilmiyorum.
  • siradisi00  (19.03.12 19:04:51) 
siradis, doktorumuza anitibiyotikler hakkında soru sorarken sanırım çocuklar için kullanılan antibiyotiklerin değişmiş olmasından bahsetti. yani tedavülden kalkmaktan değil de çocuk için artık kullanılmadığından sanırım.

kokorech, o kadar ısrar ettin ki bir psikiyatra gideceğim, paranoya üzerine uzmanlaşmış var mı bildiğin? Bu konular üzerine düşünüp endişe etmek çok yersiz dediğin gibi, doktor yazdıysa bir bildiği vardır, hiç araştırmayalım, oh ne rahat sağ ol. radyasyon derken manyetik alandan bahsediyorsunuz herhalde.
  • min el garaib  (21.03.12 19:12:29) 
e ilac icirmeyin madem, asi falan da yaptirmayin, zeynep casalini de 0 tip bilgisiyle buna karar vermisti siz de onun izinden gidin. Hatta kasip bir tip fakultesine girin, en azindan 6 sene sonra ne yapip ne yapmayacaginizi bilirsiniz, cocugun 9undan sonraki hayati kurtulmus (!) olur.
Internet daha iyi biliyor cunku doktorunuzdan, bence gitmeye gerek bile yok, bir kac asparagas haber bir kac blogla kotarirsiniz bu isi siz.
Menenjit bile olsa ilac icirmeyin cocuga, kalici beyin hasari falan olursa, ama yan etkilerinden korunduk hic olmazsa deyip mutlu olursunuz.
  • uyuyanadam  (21.03.12 19:24:42) 
doktora guvenmeyip soru bile sormadan dayanaksiz edindiginiz "izlenimlerden" sonra "sozluk"te teknik bilgi aramaniza gelince, allah yardimciniz olsun ne diyeyim, insallah sag salim buyutursunuz o cocugu.


  • uyuyanadam  (21.03.12 19:28:00) 
@uyuyandam
kardeşim amma olay yarattın. Sana sormuyorum, fikrini söyle çekil. menenjite nereden geldik. Sözlükten de buradan da sizin gibi hariçten gazel okuyanlar değil de, konu hakkında uzmanlaşmış kişiler yazabiliyor. Ben benim gibi anne baba olan insanların deneyimlerinden de yararlanmak istiyorum, sana ne? belki kullandı zararını gördü, sonra doğal olarak neden zarar gördüğünü anladı dinledi. Daha üç ay önce o senin doktorlardan birine güvenseydim, cort diye çocuğa göz ameliyatı yapıyordu, hem de ciddi bir ameliyat. buradan da diğer doktorlardan da sordum soruşturdum, "sizi kucağa oturtuyorlarmış, tipik özel hastane muamelesi" dedi herkes ve ikna edici şekilde neden ameliyat gerekmediğini anlattılar. kaynak verenler oldu, okuduk ve başka doktorlarla da sağlamasını yaptık.
herhalde buradan birileri "böyle böyle etkileri var" dediği anda adamı ya da kadını uzman sayıp doktordan daha iyi biliyor muamelesi yapmayacağız, saptırmayın. mesela sana ve kokorech'e hiç ama hiç güvenmedim. konu hakkında bilginiz yok, konu hakkında hiçbir şey söylemeden sallıyorsunuz. kaynak falan gösterme de yok. doktordan daha mı iyi bileceksin'den öteye giden bir laf yok. bunun "mevlam görelim neyler, ne eylerse güzel eyler" demekten ne farkı var? "o ilaçlar bilmem ne kadar tetkikten geçiyor", gördük o ilaçlardan sonradan yasaklananlarını, onlar da tetkikten geçmişti.
aile ve sağlık bakanlığı gibi yazmayın artık şuraya. bilmiyorsanız sadece "fazla endişe ediyorsunuz bence, ben öyle yapmıyorum" yazarsınız olur biter, yok "psikiyatra gidin", yok "o çocuğu inşallah sağ salim büyütürsünüz". yahu ben size öğütlerde bulunuyor muyum? anladığım kadarıyla ya doktorsunuz ya da eczacı ve bu söylediklerimi "modern" tıbba hakaret addediyorsunuz. Tıpla alıp vermediğim yok, ama bazı uygulamaları da tartmak istiyorum. Bir sürü çocuk öldü bu ülkede doktorların elinde, yanlış uygulamalar yüzünden. Birçok da doktor arkadaşım var, ne güzel hikayeler anlatıyorlar bir bilsen. Biri doktorluğu bıraktı, başka sektöre geçti alavere dalavereye dahil olmak istemediği için. Hele ilaç sektörüne giren bir arkadaşım var, anlattıklarına inanamazsın; sektörden atılma pahasına romanını yazacak, okursunuz.
Velhasıl "modern tıp" iyidir güzeldir de bu ismi hak etmesi için zaten sorgulanabilmesi de lazımdır.
ama siz doktorunuz ne verirse sorgulamadan kullanın, ben karışıyor muyum? ne de olsa hipokrat yemini etmiş yalan söyleyecek hali yok. ama lütfen burayı işgal etmeyin de, birşeyler bilen birileri varsa yazsın.
  • min el garaib  (22.03.12 21:09:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.