[]

islama gore olen hayvanlar ne oluyor?

cennete belli basli hayvanlar mi gidiyor? peygamberlerin develeri, inekleri, kopekleri... mealine baktim kuran-i kerim'in, "hayvan" diye arattim icinde, hic ipucu bulamadim.




 
bana ufakken şimdi ismailağa cemaatinin kedemli bir parçası olan bir akrabam, cennette toprak oluyorlar demişti, o günden şimdiye aklımda kalmış, işe bak.


  • hewit  (18.03.12 00:06:52) 
  • yapacakbirseyyok  (18.03.12 00:10:06) 
pirzola oluyor cennette her istediğimiz oluyor ya canın et isterse işte onlar ordada yine melekler tarafında kurban kesiliyor pirzola fln oluyorlar ciddi melekler allahuekber fln diyip kasap misali girişiyorlar.


  • theherbaliser  (18.03.12 00:14:12) 
araf'ta yaşıyorlar diye biliyorum ben.


  • kayranin kedisi  (18.03.12 00:20:07) 
islama ya da diğer dinlere göre ne oluyor bilmiyorum ama benim inandığım şey şu:
ölen herşeyin ruhu öbür tarafta aynı şekil olarak varoluyor.. insan, hayvan, bitki ayrımı yok. ne deneyimledin? neleri daha deneyimlemek istiyorsun? bu soruluyor o ruha. ve de hangi formda.. neyse la. sende daha ötesini merak etmemişsin zaten.

  • daglien  (18.03.12 00:24:29) 
  • ermanen  (18.03.12 00:28:36) 
bi hocaya sormuşlardı ramazandaki bir televizyon programında, adam "Yok oluyorlar." demişti.


  • hophophoba  (18.03.12 00:32:08) 
@elxa bana hiç karışık gelmiyor, insan bir hayvan isterse cennette yanına alabilir, bunun dışından hayvanlar toprak olur. her insan kendi cennetinde kral.


  • hewit  (18.03.12 00:45:18) 
yahu cennet bu adı üstünde. cennetin var olabileceğini kabul ediyorsan, her istediğinin olabileceğini kabul ediyorsan, senin istemenle köpeğin seninle olur. ama cennet hak edilen bir karşılığı olan bir şey olduğundan her hayvan cennete gidemeyebilir. ya da oraya toprak olmak bile güzeldir belki. sana sevgi veren köpek de beni parçalayıp öldüren köpek de bunu kötü niyetle :) yapmadığına göre gitmesi/gitmemesi normal gibi.

diğer yandan, neden öyle öğrenegeliriz hep ama cennet bir ruhlar alemi değil. ölümden sonra (islam inancından bahsediyorum) fiziken de varolacağız.
  • geldiler  (18.03.12 01:31:18) 
kedilerin hepsi cennete gider.


  • karlmarx  (18.03.12 11:04:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.