[]

yensen de yenilsen de?

Sampiyonluklar gelip gecicidir vb. Taraftar beyanlar ne kadar saglikli ifadelerdir? Bir kulube bu kadar kutsiyet atfetmeyi anlamlandiramiyorum bana aciklar misiniz?




 
Fenerbahçe Cumhuriyeti ortalıkta yoksa, Türkiye yoktur, futbol yoktur, bolluk
yoktur, insanlar yoktur, canlılar güç nefes alır ve bu ülke kısa süre sonra
yaşayan yer olmaktan çıkıp, mezarlık olur. Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk
büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz...

hangi takımı tutarsan tut bu sözleri anlarsan sevdayı anlarsın.
unutma futbol asla sadece futbol değildir.

rahmetli islam babaya selam olsun.
  • skywalkeremre  (17.03.12 23:58:50) 
  • lunedor  (18.03.12 00:01:34) 
Ne kadar aptalca da olsa irkciligi anlayabiliyorum ama bu nasil bir sey cozemedim. Bir sirkete asik olmak gibi.


  • hkaan  (18.03.12 00:04:49) 
saçmalık, ben 15 yaşımdayken, bu işte bir yamukluk var diye bırakmıştım, koca koca adamlar neler yapıyorlar. hala futbolu çok seviyorum ancak futbol çevresinde dönen herşey saçmalık.


  • hewit  (18.03.12 00:09:43 ~ 00:09:54) 
  • drip nick i zaten kullanilmakta  (18.03.12 00:12:18) 
evet, hiç mantıklı gelmiyo di mi? ama herkesi, daha doğrusu pek çok kişiyi ortak paydada birleştiren bir şey futbol. şirket bir iş bağladığında 50 bin kişi tanımadığı insanlara sarılır mı sevinçten? ya da bir şirketin herhangi bir günü için günler öncesinden uykusuz kalır mısın?

baktığın zaman evet sadece şirket galatasaray da fenerbahçe de... "ulan adamlar milyon dolarlık iş çeviriyo, götürüyo parayı, siz birbirinizi yiyosunuz burda" diyebilirsin, onu da anlıyorum. ama sen de bu ruhu anlamıyorsun, anlatılabilecek bir şey de değil zaten. ha türkiye'de maalesef çoğunluk sporla falan alakası olmayan, salak salak konuşmaya yer arayan kimselerden oluşuyor... ama bunun haricinde taraftarlık, çekişme, falan güzel şeyler bunlar hep.
  • der meister  (18.03.12 00:12:19) 
kutsiyeti bir futbol takımına değil de neye atfedersen mantıklı olur? Bir şey, ne kadar kutsal olduğunu düşünüyorsan o kadar kutsaldır. Gayet güzel olaylar bence.


  • hophophoba  (18.03.12 00:36:22) 
sacmalık tamamen.


  • kennym  (18.03.12 00:57:06) 
2 saattir düşünüyorum ne cevap verilebilir diye. Ama yok bir cevabı. İslam baba anlatmak istemiş ama. İşte o da demiş, adı konulamaz.

Aşık olmak, başka bir insan için hayattan vazgeçebilmek ne kadar sağlıklı bir ifade? Bir insana bu kadar kutsiyet atfetmeyi anlamlandıramıyorum, bana açıklar mısınız?
Diye sorsan, onun da bir cevabı yok mesela.
Seversin işte.
  • dampire  (18.03.12 01:54:37 ~ 01:55:57) 
iyi de insanlar o şeylere başarılı olduğu için, doğasında seçkinlik olduğu için bağlanıyor. samimi bir sevgi değil. tüm türkiye'nin üç istanbula takımına angaje olması başka nasıl açıklanır? şehrimin, ilçemin, bölgemin takımını tutmayı anlarım ama sırayla her sene biri şampiyon olan, ülkenin en zengin üç takımından birini tutup offf vaayyy şampiyon oldu olacak demek çok saçma. normal şartlarda akıllı mantıklı insanların bile taraftar beyniyle saçmalamasını görmek üzücü. 8taş, 6sıfır, türkiye kupası bıdı bıdı.


  • geldiler  (18.03.12 02:20:50) 
@der meister; taraftarlık, aradaki çekişme futbol falan tamam güzel şeyler ama bu iş yalnızca futbol olmaktan çıkmış. Milliyetçilik gibi bir şey. insanlar birbirini dövüyor öldürüyor, diğer top oynayan adamları tutuyor diye ailesine sövüyor. "dar ağacında bile son sözümüz fenerbahçe" ne demek yani bunu eşşek kadar bi amca söylüyor. Bu iş insanlara akıl tutulması yaşatıyor, aziz yıldırımla ilgili bir şey duyduğunda masumiyet karinesi lafını dilinden düşürmeyen taraftar ilhan helvacı hakkında en ufak dedikoduda adamı linç ediyor. Yalnızca fenerbahçe için demiyorum hepsi aynı bok.

@hophophoba ve @dampire kusura bakmayın ama "islam baba" dediğiniz şahsın söyledikleri gerçekten hastalıklı ifadeler. bir insana aşık olabilirsiniz. o da sağlıklı değildir ama onun duyguları vardır düşünceleri vardır. bir dine böyle bağlanabilirsiniz çünkü din zaten böyle bağlanmanızı isteyen sizevaroluşunuzu açıklayan kabul ettiğiniz takdirde yüceliği tartışılamayacak bir şey. ama bir futbol takımı yahu. Ben de beşiktaş fanatiği bir insandım bir iki sene öncesine kadar. şu şike olaylarıyla birlikte fenerbahçelilerin nasıl bir akıl tutulmasıyla hareket ettiklerini gözlemledikçe iyice soğudum futboldan.

Ne diyim anlaşamayacağız Allah kurtarsın abiler.
  • hkaan  (18.03.12 09:50:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.