[]

türkiye'de torpilsiz akademisyen olmak mümkün mü?

çok çalıştın, herşeyi yaladın yuttun, yabancı dil sınavlarından çok iyi notlar aldın, not ortalaman aşmış durumda vs...

bütün bunlara sahip olman durumunda torpilsiz bir biçimde akademisyen olmak mümkün müdür?


 
çok insan alınır bu sorunuza.

ama yine de cevap vereyim, evet mümkün.
  • marido  (17.03.12 23:25:23 ~ 23:25:33) 
gayet tabi, böyle düşünmek sana bir şey kazandırmaz.


  • mesopotamian  (17.03.12 23:26:02) 
tabi ki de mümkün. bu biraz da senin girişkenliğine,sosyalliğine,insanlarla olan ilişkilerine,çalışkanlığına bağlı


  • ladybug  (17.03.12 23:44:37) 
valla ales'ten 86, üds'den 82,5 notla yüksek lisansa başvurumu dahi almıyorlarsa bilmiyorum akademisyen olabilir miyim? bana olamazmışım gibi geliyor.

not: bu notlar da not mu ulan diyen arkadaşlar olabilir, onlara da hak veriyorum. çok da yüksek notlar değil evet.
  • siradisi00  (17.03.12 23:49:19) 
@marido; kimseyi kırmak gibi bir amacım yoktu. eğer kırdıysam özür dilerim. ancak şimdiye kadar bu konuyu kiminle konuştuysam "türkiye'de akademisyen olunmaz,akademisyen doğulur" minvalinde yanıtlar aldım. ayrıca yeni açılan birçok üniversitede türkiye'nin son yıllardaki siyasi iklimine yaslanarak çeşitli cemaatlerin nasıl hakimiyet kurduğu ortadadır. yine diğer çeşitli idolojilerin kadrolaşma yoluna gittikleri bilinmektedir.

@ladybug; girişkenlikle, sosyallikle ne alakası var konunun? benim söylemek istediğim tam olarak şu; ben kimseye yalakalık yapmadan, hocaların kuyruğunda dolaşmadan, bileğimin hakkıyla bu işin olup olmayacağını soruyorum. sanırım sizin bahsettiğiniz girişkenlik, insan ilişkileri vs. olmayacağını gösteriyor.
  • yokumbenburda  (17.03.12 23:53:31) 
@siradisi00; peki hocam senden daha düşük not almasına rağmen başvuruları kabul edilenler var mı? bu konuda bilgiye sahip misin?


  • yokumbenburda  (17.03.12 23:55:26) 
annem babam akademisyen, diyeceğim şudur ki akademisyen olursun (kimler olmuyor ki?); ancak olsan bile eğer sağlam bir çevren yoksa kadro peşinde çok koşarsın.

bir de akademi zemini çok kaygan olan bir yer. bunu bilmende fayda var.
  • kayranin kedisi  (18.03.12 00:27:53) 
büyükşehirde bir üniversitede çalışıyorum ben. belki bir odtü, boğaziçi değil ama fena da sayılmaz hani. biliyor musunuz iki sene içinde beş ar.gör. kadrosunu beğenip de gelen olmadığı için dolduramadan yaktık.

sonra işte işsizlikten veya ne bileyim akademideki torpilden bahsedilince her yerde ben çok şaşırıyorum.
  • marido  (18.03.12 06:14:30 ~ 06:15:16) 
@yokumbenburda evet alıyorlar, benim bölümümü pek sevmediler sanırım, yanıt bile vermiyorlar bana.


  • siradisi00  (18.03.12 11:26:08) 
@yokumbenburda daha açık konuşayım torpilsiz lisansüstüne devam etmen mümkün sen puanlarını alıp geldikten sonra..A üniversitesi kabul etmezse B kabul eder,mutlaka bir üniversite kabul eder yani..

Ancak lisanüstünde ilerlemen senin girişkenliğine bağlı o da şöyle kendini tanıtma,hedefini belirtme,projelere katılma,hocalara yardımcı olma,v.b Sivri,sevilmeyen,kimseye gram faydası dokunmayan birini ilerletmezler.

Özel sektörde de böyle değil mi?
İnsan kaynakları seni giydiğin iç çamaşırına kadar sorgular,seni tanımak isterler.Sonra çalışmaya başlarsın performansına,diğer çalışanlarla ve üslerinle olan ilişkine bakarlar.Bir gözleri hep üzerindedir.Sivri,sevilmeyen,kimseye gram faydası dokunmayan birini ilerletmezler.Hatta atarlar bile.

Girişkenlik,sosyallik ve insanlarla olan iyi ilişkiler anahtardır bence buna da torpil diyemeyiz, özel sektördekine diyemediğimiz gibi

uykusunu yakalayan adam, kayranın kedisi ve marido +1+1+1
  • ladybug  (18.03.12 19:06:20 ~ 19:09:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.