[]

PayPal - credit card has been denied by your credit card issuer

Bunun sebebi ne ola ki? Kredi kartım bir CardFinans University. Son kullanma tarihine daha aylar var. Limit aşımı yok, sadece tatilden dolayı iki hafta kadar gecikmiş bir borç ödemesi var. Ama borç gecikmemişken de bir mağazada kredi kartımdan para çekememişlerdi.

Bir forumda okudum. Yabancı sitelerden sık sık alışveriş yapılınca güvenlik sebebiyle kart askıya alınabiliyormuş. Benim çeşitli domain ve hosting işlemlerim için her ay yabancı sitelere birçok ödemem oluyor (Hatta GoDaddy de çekememiş para bu ay, Item Expiration Notice göndermiş). Acaba bundan mıdır?

Nasıl çözülür? Müşteri hizmetlerini aradım, bir türlü sıra gelmiyor (ama gereksiz yere alakasız zamanlarda aramayı iyi biliyor Finansbank).

 
Kartın limiti dolmuş görünüyor. Paypal ve godaddy'ye çok hosting/domain ödemesi yaptım, bu sorun sadece kredi kartı limiti dolunca çıkıyor. Tabi bi de kart iptal olmuşsa çıkıyor ama dediğine göre olmamış :)


  • harzem  (29.08.08 21:36:28) 
@harzem: bilakis, limitin yarısı anca dolu. kredi kartının iptal edilmiş veya askıya alınmış olması daha yüksek bir ihtimal :) teşekkürler.


  • actionary  (29.08.08 22:21:04) 
ilgili midir bilemeyeceğim ama bir arkadaşım toronto'dan kalkıp new york'a gidiyor, oradan güney amerika'da bir yere, oradan bir avrupa kentine, oradan istanbul'a, oradan da samsun'a.yüm bu yolculuklar 15-20 gün içerisinde yapıldığı ve her bir kentte aynı kredi kartı kullanıldığı için kartı bloke etmişlerdi.


  • tannhauser  (29.08.08 22:57:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.