[]

Gitar tellerini değiştirdim ses çok tuhaf oldu

Bugün klasik gitarıma rj45mi nedir, işte o tellerden taktırdım eve geldim ama hiçbir şeyi çalamıyorum artık, sesler çok tuhaf. Akord filan tamam ama niye böyle oldu acaba?




 
gitarı yan yatır.


  • lorenzen  (16.03.12 22:29:23) 
?


  • beholderrulez  (16.03.12 22:33:56) 
yeni taktığın için alışmamıştır tel daha . Metalik bir ses verir çaldıkça yumuşar oturur o hocam rahat ol


  • broccoli must die  (16.03.12 22:38:09) 
Çaldıkça sesler matlaşır. Oturur. Eski tellerinin sesini arıyordur kulağın.


  • klorlu su boregi  (16.03.12 22:38:49) 
kalınlığı ve sertliği eski kullandığın tel takımından farklıysa da sesi sana tuhaf gelebilir. ama yok eski tel takımını muadiliyle değiştirip ses farklı geliyorsa söylendiği gibi telleri uzun süredir değiştirmemişsindir, tellerin oturması ve kulağının alışması kısa bir zaman alacaktır.


  • megoer  (16.03.12 22:47:27) 
gitari ac kapa olmadi format at kanka.

yok yok igrenc saka. soyle ki , ilk basta oyle olcak mecburen. eski tel ile yeni tel arasinda cok fark var. simdi sen onu bangir bangir cal. onun akordu gitcek. sonra tekrardan akord et. yine gitcek. normal bisi bu. hele metal sargili tellerin akoru cok kaccak. teller o gerginlige alisana kadar bu devam eder. sonra oturur bi sure sonra.
  • harrage  (16.03.12 23:18:27) 
Valla gitar çalma şevkim tamamen bitti neredeyse. Borazan gibi yankı yapıyor, akorların hiçbir alakası yok ve hiçbir şarkıyı çalamıyorum artık.


  • beholderrulez  (19.03.12 18:51:08) 
Sen biraz daha çal bakalım nolucak. Bir sonraki tel değişiminde farklı marka- model denersin. Herkes bu sorunlarla karşılaşıyor. Hem tavsiye hem de deneyimle oluyo böyle şeyler. Çok ucuz değil evet ama napalım.
Yukarda yazıldığı gibi sen çal bakalım biraz gitarı.

  • klorlu su boregi  (20.03.12 19:10:36) 
yok olmadı, komple söktürüp başka tel taktıracağım. Ama ses böyle öküz gibi çıkmasın, çok zırıldıyor, o yüzden daha tok ve cok titreşmeyen herhangi bir tel önerisine açığım.


  • beholderrulez  (06.04.12 09:44:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.