[]

üniversite kayıt

1-ben şimdi ege üniversitesine kayıt olup hemen kaydımı dondurabilirmiyim mümkün ise 2009 öss de başka bir üni ye gidersem problem olur mu ?




 
kayit olup dondurabilirsin ama katsayin 0.8 le hesaplanmaz. en az 1 sene ara vermen gerekiyor -kendimden biliyorum-.
kayit yaptirmasan da ayni sey gecerli, kazanmis olman yetiyor.

  • entrapmen  (29.08.08 12:19:48) 
Dondurursun (gecerli bir bahane one surdugun muddetce problem olmaz), 2009'da da kazanirsan kaydini sildirip baska okula gidersin.

Ama kayit dondurmak cogu okulda zor bir istir. Gecerli bir bahane istedikleri gibi bunu belgelerle ispatlamani da isterler. Saglik sorunum var dersen rapor ister, maddi sorunum var dersen belge ister. Bununla da kalmaz okulda senato toplanip senin durumuna karar verir.
  • vita vinum est  (29.08.08 12:24:50) 
kayıt dondurmak yerine okula gitmemeyi de düşünebilirsin. yani derslere girmemeyi, devlet üniversitesi olduğu için hem mali küfeti büyük değil hemde 7 seneye kadar süren var. (+aflar var yani süre derdin de yok)


  • darknum  (29.08.08 12:32:16) 
@darknum ama ileride devam etmek isteyebilirim yani o zaman sınavlara girmemiş olucam falan filan dondurmak daha mantıklı değil mi


  • imparatorolmayikolaymisandin  (29.08.08 12:51:33) 
1 yıl tüm derslerden kalmak ileride işe başvururken transkript istenirse arıza çıkarabilir :)


  • kokomichu  (29.08.08 14:24:55) 
Kayıt dondurmak için harç yatırılması gerek olduğundan, çok fazla arkasını aramazlar. Ayrıca senato kararı değil fakülte kararı yeterlidir. "Ailevi nedenler" gibi bir neden sunmak, bit yeniği aramak isteyecek olanları yavaşlatabilir.

Ama daha somot bilgileri bence, kayıt olduğun okulun web sayfasında, ya da google da tarama yaparak, eğitim-öğretim yönetmeliğini bulup okumak.

Ancak denildiği gibi okula gitmeyip, seneye de kazanmazsan, o kayıp yıl ileride sana bumerang gibi dönebilir.
  • balikci filozof  (29.08.08 17:41:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.