[]

bebek için cam rende saplantısı

Selamlar,
Bebeklere verilecek rendelenmesi gereken gıdalar için metal yerine cam rende tavsiye ediliyor.
Bunun bir bilimsel temeli var mıdır? Yoksa delinin biri kuyuya taş atmış meselesi mi?

teşekkürler

 
cam steril olabilen bir materyal.

plastik ya da metallerde artik maddeler icerisinde materyal özelliginden dolayi yapisabiliyorlar.

metal nispeten kaplamalarla daha ay mikrop tutar ya da duruma göre steril hale getirilebilir bir pozisyonda.ama plastik cok saglikli degil.

tabii cok düsük ihtimal ya da durumlar bunlar ama insanin icini korkutan seyler.kanserojen olayida var elbette ama cok cok abarti olmasina ragmen dikkat edilmesi gereken bir nokta,yoksa cep telefonu,tv,sac kurutma makinesi filan da kullanmayin.kanserojenliginden ziyade plastigin bakteri ve mikrop tutma olayi cocuklar icin daha tehlikeli.

camdan vazgecmeyiniz bu konuda,sadece cocuk icin degil kendiniz icinde.
  • serabetan  (16.03.12 09:09:31 ~ 09:11:00) 
metalin sebze ve meyvelerin besin değerlerini öldürdüğü söylenir. işte salata yaparken marulları doğramayın, elinizle bölün denmesinin ya da son zamanlarda çıkan bambu sebze bıçaklarının nedeni de budur aslında. cam rende güzeldir ama kullanması biraz zordu sanırım.
paşabahçede, carrefourda, ikeada bile bulabilirsiniz. pahalı değildir.

  • 65 derece  (16.03.12 09:11:03) 
metal genelde çok pürüzlü yüzey oldugundan bakteri üremesi kolaydır daha bir sürü de sebebi var cam iyidir.


  • exodia  (16.03.12 09:40:25) 
bilimsel meselesini bilmiyorum ama eskiler de söyler "cam yağ tutmaz" diye, yağdan kasıtları yemek kalıntılarının kalması ve bakteri üretmesi tabi.


  • pokerface  (16.03.12 09:47:00) 
Herkese cevapları için teşekkürler ama söylenir / deniyor şeklindeki cevaplar beni çok tatmin etmedi. yani bilimsel temeli olmayan şeyler bana hurafe gibi gelir hep.

Metalin mikropların tutunmasına daha uygun olması bir derece kabul edilebilir geliyor ama onu da araştıracağım.

Vitaminleri öldürür tezi bana saçma geliyor ve bununla ilgili bilimsel bir referans bulamadım.
Durum böyleyse metal kaşık da kullanmamak lazım vs.

Şu aşamada katı meyve sıkacağı almayı düşünüyorum, işim bitince parçaları bulaşık makinesinde yıkayıp sterilize etmeyi düşünüyorum.
  • spankenstein  (16.03.12 10:56:46) 
Eğer o sürekli bir şeyler tavsiye edenleri dinleseydik sağlam kimse kalmazdı dünyada. Şimdiye kadar nasıl büyümüş bebekler düşündünüz mü hiç?

O metalin hiçbir zararı olmamakla birlikte çocuğunun basit hastalıklara yakalanması, mikropları azar da olsa alması bağışıklık sistemini yaratır. Aksi hâlde zengin çocukları gibi steril ortamda büyüyüp hastalıktan ölür. O yüzden kendiniz nasıl büyüdüyseniz doktor kontrolünde öyle büyütün. Bebek bu, dünya dışı bir varlık değil. Metalin, camın, kirin, tozun olduğu bir ortama dna'sı uyum sağlamış bir canlı.
  • leblebi dede  (16.03.12 11:03:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.