[]

sağlık ile ilgili sorular

Merhaba arkadaşlar. Sorularım var, deneyim sahiplerinden deneyimlerini paylaşmalarını ve önerilerini rica ediyorum.

soru 1: Geçen hafta arkadaşın babası için kan verdim. Ondan önce hiçbir sorunum yoktu. Daha önce de çok kan verdim bir problem olmamıştı. Şimdi ben step yapıyorum haftada iki kez. Kan verdikten 2 gün sonra gittim. Yere yığılmak üzereyken bıraktım yapmayı. Dedim heralde yeni kan verdiğim için. Kan verdikten 1 hafta sonra, yani dün yine hoplayıp zıplarken 15 dakika sonra bırakmak zorunda kaldım. Çok kötü oldum. Yani başım dönüyor, kalbim değil adeta gövdem atıyordu. Aç mısın dediler ama değildim. Ayrıca 4. katta bulunan evimizin son merdiveninde de oturma ihtiyacı hissediyorum 2 seferdir. Nedendir? "Kan verdin diyedir" deyin de rahatlayayım. Böyle ömür geçmez yoksa.

soru 2: spor yapıyorum demiştim di mi? bu sorunuma çare olsun diye başladım biraz da. sorunum kireçlenme (sanıryorum) mesela kafamı sağdan sola çevirirken problem yok, fakat tersini yapınca çıtlıyor ve sürekli böyle. dizlerim de kalıplaşıyor bazen o zaman elimi kapağa koyup kütletmeden rahatlamıyor. küt dedim evet resmen bu ses çıkıyor çünkü. aynısı omuzlarımda da var ama onları kıtlatamıyorum.

bunun dışında kalçamda da rahatsızlık var. bacağımı öne doğru 90 derece yaparken kalçamdan tık sesi geliyor. ve bu da sürekli...

yani "ölmüşsün sen" diyorsunuz içinizden ama ben çok rahatsız oluyorum özellikle şu çıtlama olaylarından. hayatımda belimi, boynumu çıtlatmış insan değilim. hatta çok kızarım yapanlara da. bir arkadaşım iğnesi filan var dedi, azıcık rahatladım. doktora gideyim di mi? ortopediye mi nereye? daha önce bel fıtığı şüphesiyle gitmiştim. eyisin sen dedilerdi.

 
az su içiyosan olabilir. kimilerine göre az sevişmekten de oluyor :P (love, eat, pray filminden şaka) spor yaparken nefesine dikkat et. tutmamaya çalış. eğilip kalkmalı hareketlerde, başı eğdiğin hareketlerde bacakları sıkmak lazım ki kan beyne ani hücum etmesin kalkış sırasında. bu tip durumlara dikkat et. kan vermekten de olabilir, aylık durumlardan da olabilir. kütlemeler de normal, eklem içinde biriken mini hava kabarcıkları. hareket arttıkça hareketsiz zamanlardaki kütürtüler, hatta ağrılar artabiliyo. o tip durağan günlerde esneme egzersizi filan yapabilirsin. ama mesela benim boynumda kütürtü değil de mini çıtırtılar oluyor, bi sefer patlayıp geçmiyor, her harekette çıtırdıyor. ona da kireçlenme ile ilgili olabilir dediler, zaten hafif skolyozum varmış. daha başka ağrın yoksa bence normal, geçmez de çok rahatsız ederse doktora, bi de bol su. özellikle spor yaptığın günlerde.


  • kediebesi  (14.03.12 13:29:03 ~ 13:43:19) 
Merhaba
öncelikli olarak geçmiş olsun,kan vermeye gelince kan verme aralığı 6 aydır siz kısa zaman dilimlerinde vermişsiniz, uzun yıllar uzakdoğu sporlarıyla ilgilendim kara kuşak ikinci dan sahibiyim bence vücut esnekliğini zorlayan hareketlerde ön ısınma yani kültürfizik hareketleri düzenli yapılmalıdır, sizden ricam dikkatli olmanız

  • sunset0771  (14.03.12 13:31:34) 
hayır, "daha önce" çok kan verdim dedim. 6 ayı da geçti ki normalde 3 aydır o süre. sporu da hoca eşliğinde yapıyorum, bir yanlışlık söz konusu olmamalı.

az su içiyorum evet, ama bu hep böyleydi. spor yaptığım günlerde içiyorum ama epey.
boynumda dediğiniz gibi çıtırtılar var ve dediğim gibi sürekli, her seferinde oluyor. başka da bi problemim yok aslında ama ilerleyecek bi şey olmasından korkuyorum.
  • supergirl  (14.03.12 14:17:10) 
1. kan vermekle alakası yok gibi. kan verince kaybettiğiniz miktar çok az bir şey. ki daha önce de vermişsiniz ve olmamış böyle bir şey.

2. "bacağımı öne doğru 90 derece yaparken kalçamdan tık sesi geliyor. ve bu da sürekli... " ======> DOĞUMSAL KALÇA ÇIKIĞI olabilir.

ortopediste gidin.
  • truvaiti  (14.03.12 14:26:57 ~ 14:31:18) 
kalçadan gelen sese acı da eşlik ediyo mu?


  • kediebesi  (14.03.12 14:43:11) 
@truvaiti;
yani evet yarım litre kan veriyoruz ama işte ne bileyim başka herhangi bir şey olmadı. geçmişte de nabız problemim olmuştu, belki onunla alakalıdır.

@kediebesi;
acı diyemem ama rahatsızlık veriyor ve tekrar yapmak istemiyorum misal. bir de sağ bacağı yaparken değil sol bacağı yaparken oluyor.
ha bu arada bacağım yanıyor gece yatarken. çekme yapıyor dedikleri buymuş. doktora gittim söyledim ama birkaç hareket yaptırıp sağlamsın demişti.(git: 102700) sonra bir şekilde düzeldi sanırım. şimdi yine oluyor.

ortopediste gideyim en iyisi.
  • supergirl  (14.03.12 15:38:54) 
@supergirl:

aslında fizik tedaviye gitseniz daha da güzel olur.
  • truvaiti  (14.03.12 16:18:55) 
hiç anlamıyorum hastane doktor işlerinden. ortopedi uzmanlığı yapan bir arkadaşım var. ona bi sorayım en iyisi.

teşekkürler hepinize.
  • supergirl  (14.03.12 19:46:21) 
ayakta fazla mesai harcanan meslek dallarında özellikle eklem yerlerinde rahatsızlık görülebilir


  • sunset0771  (12.04.12 18:02:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.