[]

Araç ruhsatı hakkında bilgisi olanlar...

selamlar, olayim şu:

2002 yılında 125cclik bi motosiklet almıştım. 2004 yılında bi arkadaşıma sattım. acemiligime geldi ruhsatı devretmedim. o da motosikleti başkasına satmış. araç hala benim uzerime.

kısacası araca ve şu anki sahibine ulaşamıyorum. arkadaş sattıgı kişinin iletişim bilgilerini almayı akıl edememiş. taşıt vergileri uzerime kaldı dogal olarak. bi de trafik cezası cıkmış. odeyecegim sorun degil ama bu aracı trafikten nasıl cekecegim? sahibine nasıl ulaşacagım? borc biriktikçe birikiyor. buna bi son vermem gerekli. yeni ruhsat çıkartmak istedim motosikleti muayeneye goturmem gerekiyormuş, motosiklet bende degil tabii. hurdaya çıkartayım dedim, plakaları isteniyormuş.

ne yapayım? ne edeyim? hangi taşa başımı vurayım? bu plaka işlerine bakan muameleciler var. onlar halledebilir mi?

 
polise git ve şikayette bulun motorum çalındı diye. 1 hafta içinde motorunu geri alırsın, eleman da hapse girmek istemeyeceğinden, borçları ödeyince geri devredersin.


  • zenlaid  (14.03.12 07:27:21) 
ruhsat devretmedim diye birşey olmaz ki.
NOTER SATIŞI motosikleti alan kişinin 1ay içerisinde motosikleti kendi üstüne alması gerek.
sizin yapacağınız, arkadaşınıza sattığınız zaman yaptığınız noter satışını vergi dairesine ibraz etmek.
ha notersiz sattım diyorsanız o zaman direk çalıntı ilanı verin dicem ama polis te size "bu saate kadar neredeydin" diyecektir.
  • icemanr  (14.03.12 09:28:17) 
YAW ADAM NOTER ASTIŞI YAPTIM DEMİYORKİ ADAM DEMİŞ BU MOTORU BANA SAT KANKA DEMİŞ ODA VER 500 AL GİT DEMİŞ VERMNİŞ ALMIŞ GİTMİŞ BENİM ANLADIĞIM KADARIYLA ANLAMADIĞIM NOKTA SEN NOTER SATIŞI YAPILDIĞINI NERDE OKUDUN AMK.


  • mmt  (14.03.12 10:05:21) 
cevaplar icin sagolun. polise motorumu çaldırdım diye ihbar ederim etmesine de, ruhsatin nerde peki diye sorarlar. cevab veremedi.

motoru satin alan ruhsatiyla almiş gitmiş. noterli moterli bi olay degil maalesef. bilgisizlik işte, satmış gitmiş... borc morc onemli degil de, eleman birine carpar eder, suc bana kalir diye tirsiyorum bi yandan da. adama bi sekilde ulaşabilsem, gerisi kolay.

cevaplar icin tesekkurler.
  • musella  (14.03.12 15:05:34) 
sana suç kalmaz. ruhsatı da kaybettim, yenisini çıkaramıyorum motor kayıp olduğundan ve borçları biriktiğinden dersin.


  • zenlaid  (15.03.12 08:02:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.