[]

ttnet tarifemi değiştireyim mi?

merhaba

hali hazırda ttnetin şu anda yeni aboneliklere kapatılmış olan 4limitsiz tarifesini kullanıyorum. netlimitsiz tarifesine geçeyim mi?

detaylar (4limitsiz a, netlimitsiz b olsun)

hız-
a: sabit, 4 mbit
b: 8 mbite kadar

ikisinde de kota yok, ancak;

adil kullanım hedesi
a: yok
b: var, 50gb limit geçilirse hız 1 mbite düşüyor

ücret
a: faturada ttnet ücretler toplamı 79tl (6tl tivibu ücreti), vergilerle mergilerle beraber fatura toplamı 96tl (ttnetin sitesinde 89tl yazıyor tarifede, tivibuyu düşünce hesap bu herhalde)
b: Ayda 59 TL + Yalın İnternet erişim ücreti: 15 TL (aylık), yanlış anlamadıysam toplamda 75 civarı tutuyor internet paketi

diğer tarifeye geçersem geri dönüş yok, adil kullanım olayı ve hızın sabit olmaması (hız sabit 8mbit değil neticede, kullanamadığım internete para vermek istemiyorum) canımı sıktı. bu sebeple sizce geçmeli miyim, geçmemeli miyim?

 
yalın internet erişim ücreti ilk defa duydum ve ben de b tarifesindeyim ama bildiğim kadarıyla 59 geliyor bizim. bir de şu var 8mbit destekleyen bir yerde bulunup bulunmaman da önemli. buna ek olarak bazı insanlarda hızın düşmediğine de rastladım, sebebini de şöyle tahmin ediyorum(z): dediğin adil kullanım hedesi çevredekilerin interneti kullanmamasına da bağlı, yeterli kaynak varsa düşürmüyorlar hızı, lakin bu kesin değil, belirteyim.


  • life is not perfect  (14.03.12 01:19:02) 
millet 1 mbps 4 gb kotalı kullanırken 256 kbps sınır olmadan kullanmıştım. geçme derim ben. kota yok dert yok


  • njtbcrn  (14.03.12 01:21:12) 
4mb limitsiz yeterli diğer zımbırtılara geçip de kendine sorun yaratma bence


  • azeroth  (14.03.12 08:01:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.