[]

sauna cahilliği - birkaç soru

spor salonunda sauna denemek istiyorum ama birkaç tereddütüm var.

öncelikle lens kullanıyorum, lensler gözüme yapışır mı ki acaba?

ikincisi de çıkışta 10 sn soğuk duş vücut için diyor, saçlara duş yok mu yani? saçlar da terden ıslancak sonuçta?

 
lensler sıkıntı olabilir cıkar daha iyi olur.
dus falan kafana gore takıl,bu sauna neden cok sıcak diye cıkanı gordum. o duş şok etkisi amaclı

  • GibsonRules  (13.03.12 23:00:50) 
lens olayını ben de sormuştum zamanında. çıkar diyorlardı sanki yanlış hatırlamıyorsam ama ben çıkarmamıştım yine de :D. bir sorun olmamıştı.


  • natnan  (13.03.12 23:02:59) 
hep lensle giriyorum hiçbir şey olmuyor. duş mevzuu da etrafı ter yapmamaya yönelik, başınızda boneyle gireceğinizi varsaymış olabilirler.


  • inthechaos  (13.03.12 23:05:53) 
lensler sıkıntı yaratmıyor. sonuçta ortam nemli. Şok havuzunu da kullanmamayı tercih ederim. sıcak sıcak gezmek daha zevkli.


  • sinematematikci  (13.03.12 23:09:20) 
soğuk duş olayına hiç girmeyin. saunadan önce ılık bir duş alın, peştemalı sarıp girin saunaya (mayo vs yasak oluyor genelde). ilk defa girdiğiniz için tansiyonunuz düşebilir. bu durumda kendinizi zorlamayın, hemen çıkın, ılık bir duş alıp kalp atışınız normal bir seviyeye gelene kadar dinlenin. bir de saunaya girmeden önce mideniz boş olmalı. yemek yedikten en az 2 saat sonra girin.


  • marcelorios  (13.03.12 23:10:06) 
ilk kez giricekseniz eğer çok kalmayın,vay iyiymiş bu falan diyip kendinizi zorlamayın sonra fena çarpar sıcak. Şahsen bana çok iyi gelmiyor hatta bütün bünyeyi sarsıyor o yüzden sevmiyorum saunayı. Bir de o 10.sn dediği şok havuzu olması lazım siz ona girip çıkacaksınız hemen o da vücut ısınızın dengelenmesi ve dibine kadar açılmış gözeneklerinizin kapanması için. zaten halk arasında yumurta çatlatan soğuk diye tabir edilen düzeyde olduğu için girdiğiniz anda saçı maçı düşünmeyeceksiniz. O şok havuzundan sonra gider misler gibi duşunuzu alırsanız. ama becerebilirseniz kafayıda sokun. Vücut sizin,bünye sizin.

afiyet olsun.
  • skywalkeremre  (13.03.12 23:12:58) 
öncelikle tansiyonunuz varsa ayten alpman'dan geliyor; istersen hiç başlamasın.

lensler sorun yaratmıyor bende, çoğu lensli arkadaşımda da yaratmadı.
hmm bir de o duş sanırım ter için değil. mesela benim gittiğim yerde buz küpleri oluyor, onlardan alıyorsunuz. demek ki kafayı ıslatmamız gerekli değil. salondan çıkmadan duş alırsınız zaten isterseniz.
  • kayranin kedisi  (14.03.12 00:13:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.