[]

dslr den kompakta geçiş

yani hayatım slr kullanmak ile geçti. öncesinde canon sonrasında zenit, daha sorna dslr ye geçtim nerden baksam 6-7 sene olmuştur. belki biraz daha fazla.

her neyse. artık çok sıkıldım kocaman makineden. kıyamıyorum da... o kadar zaman geçirdik, set yaptık, lenslerimiz var güzel güzel. ama artık acı veriyor kullanması. sokağa çıktığında da ne bileyim insalar kaçıyor, yok vizöre bak, yok bilmem ne.

geçen arkadaşa panasonic gx-1 aldırdım. ne güzel makineymiş be kardeşim... tamam bir dslr sensörü yok. ama gene de güzel yahu! yüksek iso performansı iyi, keskinlik gayet iyi...

acaba diyorum elimdeki bütün lensleri ve body i satıp bir panasonic gx-1 yanına da 17mm pancake lens mi alsam? ya da fuji x100. hem onda da apsc sensör var. ama lens değişmiyor, ve 23mm lense çakılı kalmak da çok hoş değil açıkçası. ilerde param olur bir fisheye alırım ne bileyim...

sizler ne dersiniz?

hiç var mı dslr den kompakt a geçen? tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

 
ben bi süre sonra 2. makine olarak sony nex 5n düşünüyorum.
aynasızlar arasında iyi konumda. karşılaştırmalı yorumlarda hep övgüyle bahsedilmiş.
16mm + 18-55mm ile beraber 1900 civarına almak mümkün.
  • beerserk  (13.03.12 18:20:48) 
hatta mevcut lenslerinden kaliteli olanları da elde tutup adaptörle de kullanırsın. sony nex 5n'ler pentax k5 ve güncel body'ler ile aynı apsc sensöre sahip. yüksek iso performansı, gürültü bakımından da gayet tatminkar. sony aynasız piyasasına baya sağlam girdi. tek negatif yönü şimdilik lens sayısının azlığı, o da adaptör ile aşılabilir.


  • beerserk  (13.03.12 18:37:28) 
nerden o fiyata alınabiliyor? link var mıdır acaba ?


  • cedric tweedledee  (13.03.12 18:38:06) 
nex i sevmememin nedeni çirkin tasarımı. ayrıca gövde değiştireceksem kesinlikle elimdeki bütün lensleri elden çıkarmam lazım. baya sevdiğim kaliteli elnslerim var ama yok yani, yeni bir şey alacaksam hepsini elden çıkarmam gerekiyor. zaten gövdem çok eski...


  • cedric tweedledee  (13.03.12 18:39:39) 
  • beerserk  (13.03.12 18:43:08) 
tasarım konusunda bir şey diyemem, zevk meselesi tabi.
ancak diğer aynasızlara göre gayet küçük boyutta, yanılmıyorsam en küçüğüğüydü. bunun yanı sıra beni cezbeden ekranının oynar oluşu.
geçen paylaştığım yalçın aydın'ın sitesinde aynasız sistemlerin boyut vs. karşılaştırması var. bi halkboyleistiyor.blogspot.com burada da karşılaştırma yazıları yer alıyor.
  • beerserk  (13.03.12 18:46:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.