[]

Laptop tavsiyesi (Genel)

Yer: Yurtdisindan alinacak, muhtemelen Ingiltere veya Fransa.
Butce: 1000-1100euro max.
Kullanim amaci: Cogunlukla internette surf, bilumum torrent, duzenli olarak dizi/film izleme. Oyun yok, spesifik programlar yok.
Istenilen ozellikler: Hizli olsun, kaliteli olsun. Cok agir olmasin.

Ne onerirsiniz? Bugune kadar hic kullanmamakla birlikte Mac mi alsam diye dusunmuyor degilim. Diger turlu Sony veya Toshiba olur herhalde. Bu 3 markanin disina cikar miyim bilmiyorum. Acikcasi bu islerden anlayan biri degilim pek. Ne dersiniz?

 
macbook air uygundur sana.


  • lorenzen  (13.03.12 15:30:03) 
al hacı mac'i düşünmeden.


  • klassno  (13.03.12 15:30:49) 
mac alırsan arada windows yüklemek istersen millet laf eder zart zurt der :). mac alacağın fiyata daha iyi özelliklerde bir toshiba alabilirsin. bence dell f/p ve kalite de süperdir. sony gereksiz pahalıdır. ramini yüksek tutarsan fazlasıyla yeter.


  • aiglos  (13.03.12 15:48:02 ~ 15:48:40) 
Kesinlikle macbook. Ben söyleyeyim, o fiyata alacağın Toshiba'nın donanımı kağıt üzerinde daha iyi duracaktır lakin benim gibi photoshop-revit-oyun vs takılmayacağından sana hiçbir faydası olmayacak (ki ben de macbook pro kullanıyorum). Lakin aldığın mac'in ekranı, klavyesi, mikrofonu, trackpadi, pili vs çok daha kaliteli olacak ve seni uzun yıllar idare edecek. Ha, tek sorun var o da macbook pro'nun blu-ray i yok, air'in ise optik sürücüsü yok. Torrent'ten tüm filmleri indireceksen bu da sorun değil tabi. Türkiye dışında yaşıyorsan itunes store'da binlerce film mevcut.


  • fortisvita  (13.03.12 16:03:24 ~ 16:04:15) 
toshiba portege serisine de bir bak bence. fiyat olarak macbook'lardan daha uygun olabilir.


  • kirmizi beyaz  (13.03.12 16:10:09) 
bir laptop un ömrü kullanımına göre ortalama 4-5 yıldır. kaliteli olanlar için biraz daha fazladır.maclerin de daha fazla olup olmadığını bilmiyorum ama macler benim gözümde tasarımı ön planda olan ve markasıyla fiyatı yüksek olan ürünler. tabii ki kullanılan malzeme iyidir kalitelidir ama günlük genel kullanım için bir laptop a o kadar vermek saçma geliyor. sen ne yaptın diye sorarsanız abim gitti dubai de 1000 dolara sony aldı. bana kalsa 600 dolara dell alacaktım. o gitti parayı yok iyidir diye verdi. sonuçta yine senin anlattığım şeyleri yapıyorum.


  • aiglos  (13.03.12 16:12:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.