[]

Yurtdışında, teknik bilgi seviyesine göre, üniversiteden kabul alma?

Arkadaşlar merhaba

Bu konularda çok detaylı bir bilgim yok. İnternet üzerinden de araştırmak gerçekten eziyet.. Ben de kısaca meramımı anlatıp, tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

1- Üniversite okuyorum(sayısal) ve ciddi manada çok uzattım. Ve bitecek gibi gözükmüyor.
2- Bunun yanında açıköğretim işletme ile askerlik sorunundan kurtulmak için çabalıyorum.
3- Uzun zamandır web programlama üzerine işler ve projeler yapıyorum. Html, css, php, mysql, mssql, orta seviye c# ve yakın zamanda da java ve android üzerine uygulamalar geliştirebileceğime inanıyorum.
4- Asıl sorumsa şudur. Bildiğim bu teknik bilgiler ve yaptığım web-mobil uygulamalar ile örneğin Amerika'da bir üniversiteden eğitim hakkı kazanma şansım nedir?
5- Açıköğretim işletme fakültesi bitirdikten sonra orada bilgisayar üzerine yükseklisans şansım nedir?
6- Sizin bunlar dışında tavsiyeleriniz nelerdir?


Not: Üniversitenin eğitim kalitesi çok önemli değil. Asıl hedef ingilizceyi geliştirebilmek, farklı bir kültür görmek ve geçen zaman zarfında teknik seviyeyi şu an ki duruma göre kat kat artırmak.

 
Eğitim kalitesi önemli değilse Amerika'dan kabul zor birşey değil, paranız varsa tabi.


  • niye ama  (13.03.12 14:28:47) 
okulunu bitir bu tür düşünceleri bırak derim.


  • bilan  (13.03.12 14:39:52) 
okulunu bitir derim.


  • schwarzfahrer  (13.03.12 14:50:03) 
naçizane fikrim, herhangi bir üniversite diploması edinmek istiyorsan mevcut okulunu bitir. şu son kelimeyi duymak seni bıktırdıysa bile bitir.

ha ama diploma önemli değilse, orada göreceğin eğitimin kalitesi de önemli değilse, yurt dışındaki iş olanaklarını zorla? direkt git çalış abi. öğrencilik zaten zor, bir de yabancı ülkede mi çekeceksin o sıkıntıları? teknik seviyeni bu şekilde de arttırabilirsin gayet.
  • jangara  (13.03.12 14:55:33 ~ 14:56:46) 
oradaki kalıcı hocalarla bağlantı kurarsın, onlardan referens alırsın, seni kabuş etmeleri kolaylaşır.
toefl ve greden yüksek puan alman gerek.
paran varsa zaten bir sorun olmaz.
  • goldentitan  (13.03.12 16:11:45) 
para varsa okulu bırakıp ingilterede ucuzundan bir okula yazıl. 1 yıl hazırlık, 3 yıl da bölüm. çıkınca trde daha rahat iş bulursun. ingilizcen de gelişmiş olur.
maddi durum kısıtlıysa okulunu bitiriceksin mecburen.

  • kalinixta agapi mou  (13.03.12 18:06:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.