[]

Ne yapıyorlar, ne istiyorlar? Greenpeace, Unicef, WWF li gençler

Merhabalar,

Sıklıkla Taksim ve Beşiktaş'ta rastlıyorum bu arkadaşlara ancak hiç yanlarında durup da sormadım.

Merakım şudur ki Greenpeace, Unicef ve WWF için çalışan genç arkadaşlar niçin ordalar? İmza mı topluyorlar? Tanıtım mı yapıyorlar? Yoksa bağış mı toplamaya çalışıyorlar.

Not: Greenpeace'in bazen kampanyaları olduğunu ve bunun için orda olduklarını biliyorum. Örnek kimin balığı daha büyük, efendim tarım bakanımıza imza atacak kalem gönderelim vs.

 
insanlari üye yapmaya calisiyorlar gruplara ya da bagis topluyolar.


  • serabetan  (13.03.12 11:30:08) 
hatun kaldırmaya çalışıyorlar.

ben zamanında durup dinlemiştim de; türkiye'de açılması planlanan bir nükleer santral hakkında dava açıp kazanmışlar ve iptal olmuş yeni bu olay, 2011 ortaları falan. ee dedim yani? eleman da, yani avukat masrafı şu bu derken bize çok yük oluyor yükü azaltmak için bize bağış yapın falan dediler. iyiymiş dedim elimi cebime attım bi' 5 lira donate yapayım bakalım dedim. olmaz dedi kredi kartı ile üye yapıyoruz size gazete yolluyoruz falan dedi. haa dedim, tamam o zaman. derse yetişmem gerek tschüs dedim kaçtım.

yani yanlarında durup da sormana gerek yok, ben yazdım neler olacağını.
  • schwarzfahrer  (13.03.12 11:39:54) 
üye yapmaya çalışıyorlar. üye olunca da aylık aidat ödüyorsun. para topluyorlar yani.


  • sir gawain  (13.03.12 11:49:54 ~ 11:50:36) 
geçen sene miydi neydi, kızılay karanfil'de bir eleman durdurdu;

"merhaba biz HES'lerin ve NÜKLEER santrallerin yapımını durdurulsun diye imza topluyoruz"
- ee geriye ne kaldı elektriği nasıl üretelim, termik santrallere mi yüklenelim?
"hayır tabi ki, termik santraller havayı çok fazla kirletiyor"
- tamam o zaman komple tüm sistemleri kirletiyor diye söküp ülkeyi kapatıp gidelim
"onlar yerine alternatif üretim şekilleri kullanılabilir, güneş gibi beyfendi"
- dünya üzerinde enerji üretimi/kirletme oranı en yüksek santral nükleerdir. 1 nükleer santralin ürettiği enerjiyi üretebilecek kadar güneş paneli tarlaları kurmak içerdiği selenyum gibi maddeler sebepli 10larca kat daha tehlikeli ve zehirlidir. bunu biliyor musun?
" hayır"
- o zaman neyi savunuyorsun?
"...."
- hadi kolay gelsin.

özet geçtim: doğacıyız yeşilciyiz diyen, konuyla tek alakaları eylem yönünden olan, 70lerin VW t1 ruhlu gençlerinin yeni versiyonları.
  • elalemin derdi  (13.03.12 11:53:03) 
katılıyorum arkadaşan ulan akıp giden suyun üzerine bir baraj içine çarklar yerleştiriyorsun bedava akan su çarkları çeviriyo dönen çarklar bilmem neye bağlı elektirik üretiyo dinamo şu bu varmı lan bundan daha güzel şey. amk turizmden daha güzel buda bacasız.


  • mmt  (13.03.12 13:16:03) 
bir kere hepsi para için yapıyor bu işi. bir çoğu üniversite öğrencisi. yoksa doğa şu bu umurlarında değil o yüzden sorularla sıkıştırdığınızda cevap veremiyorlar zaten. ha yaptıkları kötü bir şey mi tabii ki değil. para kazanmak için o yolu seçmişler iyi kazançlar dilerim.

ayrıca önemli bir kısmı bir yandan hatun / erkek kaldırmaya çalışıyor.
  • halitkin  (13.03.12 13:28:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.