[]

Satılık eşya duyurularında bilerek mi fiyatı abartıyorsunuz?

Serbest piyasa diye bir şey var ve isteyen istediği fiyatı çeker biliyorum. Ama bu internet çağında ilan verirken hiç mi muadil ürünlerin fiyatını araştırmıyorsunuz?




 
birisi gercek fiyatini yaziyor. ornegin bir arabaya 25,000 yaziyorlar. ikinci gelen ornek olarak 25,000'i gorup pazarlik payi da vererek 26,000 yaziyor. sonra her gelen yeni pazarlik paylari birakarak malin fiyatini yukariya cekiyor. tabii herkesin mali elinde kaliyor.

bilmeyenlere fiyat belirleme "yetkisi" verirseniz boyle olur.
  • co2s2  (13.03.12 11:13:01) 
doktrinde ve literatürde tok satıcı olarak tabir ettiğimiz, satma niyeti olmayan ama karlı bir fiyata da afedersiniz anasını bile satacak satıcı gruplarına denir.


  • ground  (13.03.12 11:52:49) 
bir de sağdaki soldakiyle ilgilenmeyip, malının fiyatını belirtme durumu var.
tok satıcı yani. artık bu tip insanlardan pek kalmadığından bazı fiyatlar uçuk olarak değerlendiriliyor. ben de bu durumda birkaç kez bulunduğumdan söylüyorum, malına uygun gördüğü değeri yazana çemkirmek genelde pek bir işe yaramıyor.
(siz öyle yapıyorsunuz demiyorum, ancak alıcı olmadığı halde bunu yapan çok var.)
alıcı vatandaş kendini belli ediyor zaten, gerisi teferruat.
tüccar olmadığım halde biliyorum ki pazarlığın da bir geleneği vardır, ve bu geleneğin içinde troll'ler pek bir yer tutmaz.

benim fikrim, satıcıya düzgün bir şekilde yaklaşırsanız pazarlık falan derken bir orta nokta bulabilirsiniz.
  • gkhncnzdgn  (13.03.12 11:55:16) 
ha bu arada, tok satıcıyı öküz, ahlaksız ve şark kurnazlarından ayrı tutmak gerekir. çoğu örnekte görülebileceği üzere, adamlar boşuna kırk yıldır veya babadan oğula aynı dükkanın sahibi değil.


  • gkhncnzdgn  (13.03.12 12:05:47) 
bu arkadaşalar "ölücü" dediğimiz kitleye tepki olarak doğdu bence. ben de sırf bu yüzden geçen satacağım bir cihaz için abarttım fiyatı. 650 lira diyosun 500'e hemen alayım diyo adam. şaka gibi.


  • hububrad  (13.03.12 12:31:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.