[]

şere...... avukat

şimdi efendim ben istanbul hukuk 3. sınıf öğrencisiyim. yaz için bir avukat yanında çalışmak istedim ve başlıkta da anlaşıldığı gibi lerefsiz bir avukatın yanında işe girdim. bu adam d-smartınbi işini almış. benide bu işe verdi ve çalışmaya başladım. sözleşme falan imzalamadık. maaş artı prim şeklinde anlaştık. ben işe başlayalı 55 gün oldu daha ilk ayın bile parasını tam alamadım. ne zaman arasam bu adam para alamadım param yok diye mazaretler öne sürüyor. ben kafayı yemek üzereyim. ben bu adamı adam sanıp en başta çok yüz verdim saygı falan gösterdim. ama bu yavşak kendini bişi sandı. ben sinirimden ölüyorum. haftaya p.tesi bu iş bitiyor aradım para için bana yine yok dedi. şimdi sorular



1 ben bu yavşağı dövmeyi deli gidi istiyorum. kafayı yemek üzereyim. gidim ağzını yüzünü kırayım. kafasını masasına sürteyim güzel olmaz mı?

2 ben bu adamı baroya şikayet edebilir miyim? baro yönetiminden avukatlar tanıyorum. fakültem de aramın iyi olduğu bir kaç hoca baro yönetiminde yer alıyor. gidip baroya şikayet etsem bir yaptırım uygulanabilir mi?

3 son soru dava açma adamdan alacağım yaklaşık 2000 ytl bunun için dava açmak istemiyorum çünkü bu paraya en kısa sürede ihtiyacım var ne yapabilirim?

avukatlık kanunu gereği yazmanızın yasak olduunu düşündüğünüz şeyleri mail adresim atabilirsiniz.. halilibrahimclk@gmail.com


sinir krizi geçiriyorum. bişiler diyin abilerim ablalarım.

 
1. o yavşağı dövmeyi düşünme, sen suçlu olursun ve meslek hayatında kara bir bulut gibi üstüne çöker.

2. Baro'ya gidin, stajyer avukat komisyonu gibi bir komisyon var, o komisyona anlatın derdinizi, hatta herkese anlatın, tamer şahin'e gidin, bulduğunuz herkese anlatın. ama dilekçe vermeyi de unutmayın. hem rezil olur, hem de baro'nun vereceği disiplin cezasından korkar.

3. baro'ya gittiğinde durumu anlat. ama bundan önce çalıştığın tüm dosyaların numaralarını vs bir yere not et ki, sonra pislik yaparsa haklayabilesin. Baro'dan gözünü korkuturlarsa parayı ödemeye mecbur olur.

4. hukuk fakültesi öğrencisi olarak sözleşme yapmanın önemini kavradığını tahmin ediyorum...
  • kahvegibi  (27.08.08 16:32:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.