[]

Akustik gitar hakkında...

Evet, her genç gibi sonunda ben de heves ettim -ki ne zamandır içimden geçiyordu- hazır şartlarım da uygunken başlayayım dedim. Ama birkaç sorum var:

1. Klasik gitara göre öğrenimi zor mudur, ortalama (yeteğine bağlı diyeceksiniz ama) ne kadar süre içinde öğrenilir?
2. Birinden kurs almayı düşünüyorum birebir, saat ücreti ne kadar olmalı ki uçuk bir fiyat olmasın?
3. Giriş seviyesi için bir akustik gitarın ederi nedir?

 
1) öğrenim konusunda klasik gitarla bir farkı yoktur. sadece telleri farklı olduğu için parmakların biraz daha fazla acıyabilir başta, fakat kısa zaman içinde nasır tutacaktır. "ilk önce klasik öğrenin, sonra elektro'ya geçersiniz" tarzındaki söylemler saçmalıktan öteye gitmez. akustikle başlamak istiyorsan başlayabilirsin.

2) kurs almak istediğin şehir, kurs alacağın kişinin yetkinliğine göre değişir. internetten araştırma yaparsan fiyat aralığını daha iyi öğrenirsin.

3)valla 50'ye de 100'e de bulursun. ama 5 ay sonra 300 liralık bişey alırsın. 1 yıl sonra 600 lira falan filan diye gider. amacını belirlemen lazım önce. ben olsam 50 tl'ye gidip en dandik gitarı almazdım. 150 falan verirdim heralde en başta.
  • tormentorius  (12.03.12 15:29:05) 
gerekli cevaplar tormentorius vermiş.. dediği gibi akustik gitar parmaklarını acıtır, telleri sert ve kesicidir bu bakımdan gitardan soğuyabilirsin, tavsiyem klasik gitarla başlaman. ben 3 sene klasik çalıp elektro'ya geçmiştim sıkıntı yaşamadım..


  • inayet prensi  (12.03.12 15:32:09) 
Akustik gitarın çelik telli olduğunu biliyorum, ama yine de istiyorum. Gitar fiyatı olarak zaten 150-200 TL'yi gözden çıkardım. Aslında kurs meselesi konusunda bir yere danıştım,saat ücreti 50 TL (birebir) dedi, yetkinliği var ve işin açığı biraz da mahrumiyet bölgesindeyim.


  • poyrass  (12.03.12 15:58:59) 
Ben derim ki 150-200 tl arası başlangıç seviyesi bir akustik gitar al. Yanına bir alet de akort aleti al (tuner olarak geçiyor, 20 tl civarına bulursun).

Ardından özel ders almadan önce youtube'da Öner Yavuz gitar dersleri diye arat, orada klasik gitar ile hazırlanmış dersler var. İlk 40 ders ücretsiz ama zaten ilk 40 derste bu işe yeteneğin olup olmadığını anlıyorsun.

Bunlarla beraber gitardersivideo.com sitesinde Selim Işık'ın elektro gitar dersleri var, 100 tane ücretsiz ders. Başlangıçtan ileri seviyeye doğru giden bu dersler de oldukça işine yarayacaktır. Ben sadece bu kaynakları kullanarak çalmaya başladım, hiç ders almadım şimdiye kadar. Şu an klasik gitar, bağlama ve klavye çalıyorum kendimce, ve hiçbiri için ders almadım. Ama özel ders alma imkanın varsa tabiki çok daha iyi olacaktır senin için.
  • sahinnnnnn  (12.03.12 17:33:02 ~ 17:34:32) 
klasik gitar parmakla, akustik gitar penayla calinir. klasik gitar klasik muzikte, akustik gitar ise daha cok pop, rock ve blues'ta kullanilir.

oncelikle hangi tarzda muzik yapmak istedigine karar ver bence.
  • sakura  (12.03.12 20:26:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.