[]

cmyk vs rgb

merhaba,

fotoşta yaptığım bir dosyanın printer dan çıktısını alacağım.

normal basit bir printerdan çıktı almak için rgb formatını mı kullanmak gerekiyor? diğer türlü renkler sapıtıyor galiba?

 
evet. hazırladıktan sonra mod değiştirmenizin pek bir anlamı yok, siz o renklere RGB altında çalışırken karar verdiniz. (diye tahmin ediyorum)


  • celeron 300a  (12.03.12 13:24:47 ~ 13:27:52) 
rgb olarak çalıştıysan çıktı aldığın zaman farklı renkler göreceksin. eğer çıktı almak istediğin bir çalışma varsa cmyk olarak aç sayfanı sonra ona göre renklere karar ver. ben bu rengi istemedim derdi olmasın.


  • yetkili birine benzeyen abi  (12.03.12 13:30:06) 
cmyk olarak aldığım çıktılarda var aslında o sorun. o yüzden acaba dedim, printerlar kullanıcı kolaylığı olsun diye rgb renklerine uyumlu ayarlanmış olabilirler mi?


  • bipolar  (12.03.12 14:33:22) 
printerın basma kalitesine ve bastığınız görselin renk kartelasına bağlı olarak değişiyor. ştandart printerlarda rgb daha düzgün sonuç verir. cmyk daha büyük makinalarda daha canlı ve iyi sonuç verir.


  • fukka  (12.03.12 15:49:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.