[]

nedir bu 4+4+4?

bu tasarı yırtık dondan çıkar gibi nasıl çıktı birden bire?

içeriği nedir?

itiraz edeni çok ama destekleyeni görmedim. ne yapılmaya çalışılıyor?

muhalifleri döverek saf dışı bırakıp yapılan oylama geçerli midir?

nereye doğru gidiyoruz?

aydınlatın beni panpalar..

 
8 yıl boyunca tek tip tek yetenek öğrenci yetiştirmemek için, dünyanın hiç bir yerinde olmayan 8 yıl KESİNTİSİZ eğitimi bırakıp 4. yıldan sonra uygun ve alternatif eğitim vermek için yapılıyor. gayet de makul.


  • efruz  (12.03.12 12:27:20) 
merak etme iyi bir yere gidiyoruz.
Tabi eğer avrupa kriterlerini örnek alıyorsak ve benimsiyorsak iyi bir yere gidiyoruz ki ülkemizdeki çoğu insan da benimsiyor uymaya çalışıyor. Bu sistem de çoğu yabancı ülkelerde olan bir şey diyolla. yani bizim şuanki mevcut 8 yıllık kesintisiz eğitim çok az bir ülkede var diyolla.

  • komutanlogar  (12.03.12 12:31:57) 
ben de cok bilgili degilim ama anladigim kadariyla
ilk 4ten sonrasi zorunlu olmayacak.
11 yasinda cocugun yetenegini anlayan mukemmel egitim sistemimiz* hepsini ya evlendirtecek ya da imam hatipe falan gönderecek.

* 18 yasinda öss'den(simdiki ismi neyse artik) gelen puana göre karambole, bilip bilmeden bolum secilen sistem.
  • natnan  (12.03.12 12:33:35 ~ 12:34:04) 
başka amaçla hizmet ediyor, modernlik ve çağı yakalama ile alakası yok.


  • bilan  (12.03.12 12:49:12) 
Keşke eğitimi modernleştirmek amacıyla yapıldığına inanabilsem...
Ömer Dinçer geçenlerde bir açıklama yaptı.
“İmam hatiplerin orta kısmı niye eğitim vermesin?”
Bu açıklama yasanın amacının ne olduğunu birinci ağızdan gösteriyor.
  • livaneli kadir  (12.03.12 13:09:39) 
okuduklarımdan aklımda kalanlar. Çocuk ortaöğretimi uzaktan okuyabiliyor, bu da demektir ki direkt olarak ilkokul sonunda çocuk okuldan alınabilecek. Zaten uzaktan eğitim falan kimse takip etmez.

Amaç çocukları okula erken başlatıp, okuldan alınmasının önünü açmak. İlkokuldan sonra isteyen çocuğunu alır okutmaz, evlendirir, satar, kullanır. İsteyen de takunyax tesbih sıkörtıl müslümbörd tayfasında eğitime verir hesabı
  • bonjurkes  (12.03.12 13:36:16) 
@efruz, @komutanlogar:

lan yemin ederim millet bilmeden işkembeden sallıyor, yok avrupa'da böyleymiş, kesintisiz eğitim yokmuş. her denilene inanmayın açın interneti araştırın.

aha avrupa'da genel olarak eğitim yapısı: eacea.ec.europa.eu

asıl şu anki 4+4+4 eğitim sistemi avrupa'da yok! bakalım avrupa'nın hangi ülkelerinde ilköğretim KESİNTİSİZ olarak kaç yıl:

- danimarka'da 9-10 yıl!
- estonya'da 9 yıl!
- finlandiya'da 9 yıl!
- isveç'te 9 yıl!
- norveç'te 7 yıl!

hiçbir ülkede 10-11 yaşında meslek okulu yok. 10 yaşında mesleki yönlendirme yapılamaz.

4+4+4 kapsamında çıraklık yaşı 11'e düşürüldü, çocuk işçilerin önü açıldı.

yine aynı kapsamda fatih eğitim projesi çerçevesinde alınacak altyapı ve teknolojik ekipmanlar ihale kapsamından çıkarıldı. meb artık istediği firmayla 15 yıla kadar sözleşme imzalayabiliyor.

www.eurydice.org adresinden inceleyin bakalım hangi ülkede eğitim sistemi nasıl işliyor. muhalefet de muhalefet değil ki doğru düzgün bilimsel gerekçelerle itirazını ortaya koyamıyor! pedagojiden, eğitimden anlamayan herifler kendi kafalarınca sistem geliştiriyor.
  • neyehbe  (12.03.12 14:02:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.