[]

disk fren

yeni aldığım bisikletimde shimano marka hidrolik disk fren var. bisiklete binip ilk kez frene bastığımda "tık" diye bir ses duyuyorum. sonraki kullanışlarımda ses yok. sonra mola verip binince yine aynı şey.

bu nedir ki a dostlar?


 
senin bisikleti hatırladım, aynı marka ve model frenleri kullanıyoruz (shimano 445).

bende bu tarz bir ses sorunu olmadı hiç. ses tam olarak nerden geliyor, frenlerden geldiğine emin misin?
  • jamiro  (11.03.12 19:55:28) 
evet eminim diskin oralardan geliyor ses. dediğim gibi ilk basışımda "tık" ya da "clik:)" gibi bir ses geliyor, sonraki basışlarımda bir şey yok.


  • the kene  (11.03.12 19:58:50) 
yeni bisiklet kendi vidalarını sürekli gevşetir. sen frene asılınca maşanın oralardan geliyor olabilir ses, tabi gevşemeye bağlı bir boşluktan kaynaklanan. her hangi bir yerinde boşluk var mı diye kontrol et istersen. frenden tık diye ses gelmez çünkü bence öyle.


  • jamiro  (11.03.12 20:07:22 ~ 20:07:54) 
hidrolikle ilgili problemi olabilir. bisikletçiye götürün. fren boşalırsa kamyonu devirebilirsiniz.


  • fukka  (11.03.12 20:10:45 ~ 20:11:16) 
diskin tekere bağlandığı noktada ileri yönlü boşluk vardır muhtemelen, ilk frene bastığınızda o boşluğa kayıyordur disk ve tık sesi çıkıyordur. sonrasında oturduğu için çıkmıyordur.

bisikleti frene basarken geri yönde götürmeye zorlayın, sonra ileri doğru zorlayın yine bu tık sesi geliyorsa dediğim sebeptendir.
  • elalemin derdi  (11.03.12 20:18:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.