[]

fiber internet

SELAM;

Sırf kotasız ve hız düşümü olmadığı için ttnetin 8 mbit limitsiz tarifesini kullanıyordum fakat bu aralar hızım 5 mbitlere düştüğü için ve keriz gibi 110 tl ödediğim için netimi kapattırmayı düşünüyorum. TTnetteki 'kıtlar'a arıza kaydı verdiğim halde arıza kaydı gerçekleşmemiş ve gecen gün evime gelen superonline-turkcell elemanı fiber internet hakkında birşeyler anlattı. Başta biraz bilgisiz görünebilirim ama ben bu fiber internet olayıyla 2009 dan beri yani quiknet zamanından beri peşindeyim.

Şimdi asıl sorularım;

bayadır bu olayları takip etmiyordum. Superonline turk telekom aracılığıyla kabloları döşedi. Apartmana kadar getirdiler. Fiber kablolarda, santrale ne kadar uzak olursan ol hız düşmüyor diyorlar doğrumu?

Superonline için konuşursak 20 mbitte upload hızı 5 mbit diyor fakat 17 18 mbit e kadar çıktığını duydum doprumu?

İzmir Gaziemirde oturuyorum. Gaziemirli arkadaşlara soruyorum, bağlantı kopması düşmesi vs vs oluyormu?

Superonlineda hiçmi kotasız tarife yok?

TTNette fiber olayına geçti ve önümüzdeki seneler içinde de yeni servis sağlayıcılar çıkcakmış? TTnete fiberden devammı etmeli yoksa başka servisleremi yönelmeli?

Şimdi her servis sağlayıcıları neredeyse fiber hizmeti veriyor. Malum bu adamlar 2 yıllık anlaşma imzalatmadan net bağlatmıyor. Ona görede aylık para veriyorsun. Biraz bekleyip yeni indirimli tarife verecek servis sağlayacılarımı beklemeli?

Cevaplar için teşekkürler. Ayrım olarak görülmesin ama bu işlerde çalışan profesyonel arkadaşların cevaplarını bekliyorum :)

 
yazdıklarının tamamını okumadım ama okumaya gerek yok galiba. Bir yerde Superonline Fiber İnternet varsa kesinlikle onu kullanmak gerekiyor. Çok süper müthiş enfes bir şey ve hem de ucuz.


  • michael_knight  (11.03.12 11:53:17) 
ben de okumadim. tek bi sey soylicem geceli 1 yil olacak gecen ay falandi amcamlara gittim adam ttnet kullaniyo. aradan 1 sene gectikten sonra onda nete girince bi anda eski gunler geldi aklima. meger senelerce ne zikmisler bizi haci yaa pismanlikti icimdeki his


  • maresalx  (11.03.12 12:19:44) 
superonline ın klasik tarifesinde adil kullanım kotası var, rakamdan emin değilim 50 yi mi 100 ü mü ne geçince hızını 1 mbite düşürüyorlar, ona dikkat et


  • bonjurkes  (11.03.12 12:40:29) 
selamlar, vaktiniz varsa biraz bekleyin derim en gec 6 ay-1 yil icerisinde cok daha iyi sartlar olusacak fiber internet alaninda.

su an durum biraz karmasik, misal servis bolgesinde olmaniza ragmen sokaginizdan ya da evinizden yeterli sayida basvuru gelmedigi zaman bu hizmeti alamiyorsunuz.

bonjurkes hakli, superonline da o sekil bir uygulama var ve 20mbit hiz icin 20gb kota (upload+download) cok, cok dusuk. bunlarin hepsi su an icin fiberoptik altyapisinin cok yeni gelisiyor olmasindan kaynakli, kaldi ki <caps> superonline turk telekom altyapisini kullanmiyor <caps> diger bu ise girecek firmalarda kullanmayacak.

biraz daha bekleyin kaldi ki bunca sene dandirik bakir kablolarla inernete baglanmis bir nesil olarak en fazla 1 yil bekleyip hem uygun fiyata hemde oldukca hizli internete baglanin.
  • rising creeps  (11.03.12 12:55:30) 
sallamanin da bu kadari pes dogrusu. 10 mbit superonline fiber adil kullanim kotasi 50 gb 20 mbit olan tarife de 100 gb adam kalkmis 20 gb demis inanmayin boyle seylere ayrica kullanici olmayip ikinci el bilgiyle kulaktan dolma konusuyo herkes. kolay kolay dolmuyo 30 gunde o kota o kadar korkmayin bir de soyle bi olay var diyelim 99 gb oldu 1 gb kaldi dolmasina. eger modemi hic resetlenmezse elektrik falan gitmezse sistem anlamiyo bunu. farkli farkli 2 ay kotayi gecmistim 10 mbit kullanirken bi kere 64 bi sefer de 57 gb kullandim ama hiz dusmedi. kapiya ara sira geliyolar o zaman sormustum modem kapanmazsa bi sey olmaz dedi adam


  • maresalx  (12.03.12 11:07:35) 
Evimdeki 1 mbit bağlantımla 1 ayda ben 25 gb kota tüketiyorsam, ki az downloadla 50 gb ı tüketmişim.

10 mbit bağlantıyla 50 gb gayet rahat biter. Eğer download falan yapmayacaksanız fiber internet almanıza gerek yok, gidip 1 mbit internet alın, sörf yapmak için yeterli olur
  • bonjurkes  (12.03.12 13:44:40) 
@maresalx yok benim bilgim var zaten yanlış yazmış olabilir kota miktarlarını fakat internete kota sınırı koymak türkiyeye özgü birşey olsa gerek. bırak 10 20 mbit olmasını fiber internet sahibi olacak kişiye kota olayını nasıl dayatıyorlar anlamıyorum. bu arada birazcık kendi adına konuşmuşsun gibisin. Sen 100 gb'yi 1 ayda doldurmayabilirsin ama mesela ben şuan 8 mbit ile 100 gb yi 2 ye katlıyorum.

Benim görüşüm rising creeps'in dediği gibi biraz daha beklemek. Hem kotaları kaldırırlar hemde fiyatlar düşer. Zaten bu aralar etekleri tutuşmuş gibi, fiber desteği olan apartmanları fiber internet kullanmayanları tek tek geziyorlar. Bununda nedeni yüksek fiyattan sözleşme imzalatıp 2 yıl boyunca insanları soymaya devam etcekler. Biraz daha sabır....
  • false pretension  (13.03.12 14:51:09) 
okumadım hepsini ama fibere geçme. adil kullanım limitinden dolayı hız düşüyor. benim her ayın 2sinde hız 1 mbit.


  • Barki  (13.03.12 15:04:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.