[]

Android cahiline yardım?

Selamlar , android cahili olduğum için duyurudan yardım isteyeyim dedim. Şimdi malzemeler bir adet htc desire bir adet android cahili. Sormak istediklerim root nedir custom rom atmak mantıklı olaylar mı gibi? Birde android versiyonu nasıl yükseltilir official olmazsa unonffical yapılabilir mi bu nane? Mesela ice cream sand. yapabilirmiyim htc desire'ı? Şöyle bir bilgilendirseniz beni harika olur duyurucular , teşekkür ediyorum peşin peşin sağolun.




 
Önce telefonu orjinal rom'uyla bi kullan hele. Sonradan duruma göre bakarsın. Neye ihtiyacın varsa ona göre bir rom bulursun. Htc otomatik olarak güncellemelerini yapar zaten. Ama ayarlar->telefon hakkında->yazılım güncellemeleri nden de manuel kontrol edebilirsin.


  • waryemez  (10.03.12 20:38:00) 
root: telefondaki bir takım işlemler için yönetici izni almandır. linux kullandın mı bilmiyorum ama oradaki gibi. hatta oradaki.

custom rom: çeşitli geliştiricilerin, tamamen kendi çalışmalarıyla veya stock rom* üzerine yaptıkları modifiyelerle ürettikleri rom'lardır. görsel ve işlevsel çeşitlilik sunarlar avantaj olarak. (bkz: miui) (bkz: cyanogenmod)
ama örneğin benim xperia neo'da hiçbir custom rom'da fm radyo çalışmıyor. o kötü.


custom rom atmak için kimi telefonlarda bootloader kilidini açmak gerekiyor. htc'de bu işler nasıl bilmiyorum. belki en baştan kilitlememiş olabilirler. bu kilidi açmanın garantiyi devre dışı bıraktığı söyleniyor. ama buna rağmen garantiden faydalanabilen kullanıcılar da var.

custom rom'dan sonra yine stock rom'a* dönebilirsin istediğin zaman. sıkıntı olmaz.

*telefonun orijinal rom'u.

ek: forum.xda-developers.com
  • jangara  (10.03.12 20:49:47 ~ 20:54:59) 
Teşekkür ederim yazdılarınız için , çok faydalı oldu.Linux kullandım daha önce evet birde telefon orjinal rom'unda ve garantisi yok. Garanti çok sorun değil yani. Bir de kardeşime yeni aldığım için bişeyler yapıp ona vericem telefonu ben kullanmayacağım yani. Orjinal güncellemesi gelmemiş anladığım kadarıyla biraz da eski bir telefon olduğu için bundan sonra çıkar mı bilmiyorum açıkçası. Bu yüzden sormuştum aslında , ice cream sand. güncellemesi yapılabilir mi bu telefona diye?


  • layer26  (10.03.12 21:42:52) 
çıkar mı bilmiyorum ama çıkmasa da adapte ederler desire'a. hatta beta versiyonunu çıkarmışlar bile.

bkz: üstte verdiğim link
  • jangara  (10.03.12 22:11:17) 
Evet gördüm ama halen birkaç hatası varmış. Birde çok fazla terim var yahu bana mı karışık geldi iostan sonra yoksa android biraz karışık mı hakikaten. Daha halen bilgisayarda hangi programla root yapabileceğimi bile anlamış değilim :)


  • layer26  (10.03.12 22:30:01) 
ios'a göre biraz daha işlem hamallığı var işin açığı. ben fastboot diye bir yöntemle yapmıştım. komut satırına bikaç komut girmek gerekti. ama bazı kullanıcılar bu işleri de senin yerine yapan ufak programlar yazıyor.

misal: forum.xda-developers.com

video da koymuşlar burada.

ilk aldığımda ben de sıkıntı çektim bir süre. eski duyurularımdan görebilirsin:) bir sürü değişik terim, her işlem için yemek tarifi gibi uzun uzun anlatımlar... ama kapıyorsun çok geçmeden.
  • jangara  (10.03.12 23:35:03) 
Çok teşekkürler.


  • layer26  (11.03.12 00:39:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.