[]

Kelimeleri Anlık Unutma

Merhaba
Sanırım son aylarda artan bir sağlık sorunum var. Kelimeleri anlık olarak unutuyorum. Yolda yürürken, belirli bir konu hakkında düşünürken o konuyu durduk yere unutuyorum. 5 dakika kafa yorarsam bazen hatırlıyorum. Örneğin tosbağalar hakkında düşüncelere dalmışsam, durduk yere ne hakkında düşündüğümü unutuyorum. Ayrıca arkadaş ortamında muhabbetlerde de bu durumla karşılaştığım oluyor. Ancak muhabbet anında daha çabuk toparlıyorum.

Bunun yanında 5 dakika önce bir kavram hakkında sayfalarca yazı yazabilecek durumdayken, günlük hayatımda onlarca kez kullanırken , bazı anlarda cümle içinde kullanmaya çalıştığımda pat diye kelimeyi unutuyorum.O an aklıma kelime ile benzer anlamlı 100 tane kelime geliyor ama o kelime katiyen aklıma gelmiyor.Sonra bir 5 dakika içinde tekrar hatırlıyorum. Ayrıca birbirine benzer kelimeleri çok birbirine karıştırıyorum. Örneğin "münhasır" kelimesi yerine "muasır" kelimesini kullanabiliyorum. Arkadşlarım uyarmasa farkına bile varmıyorum.

Bu problemle ilgili doktora gideceğim ancak bu iş psikolojik mi yoksa nörolojik mi? İşe nerden başlamak gerekir?

 
bana da olmuyor değil.


  • saiko  (10.03.12 13:29:17) 
Norolojinin uzmanlik alanina giren bir konu. gecmis olsun oncelikle. Sebebi stresten beyin atrofisine, vitamin eksikligine bir cok sey olabilir. en dogru cozum icin hekime basvurunuz.


  • vampir akrep  (10.03.12 14:13:54) 
çok meşgulsün, aynı anda 2 3 şeyle uğraşıyorsun, tam konsantre değilsin, aklın başka yerde takılı bunlar ve benzeri sebeplerden seç kendine göre 3 5 tane.

bende çok sıklıkla olan birşey. tikat ettim sıkıldığım ortamlarda daha fazla oluyor. beynim konuşmamam için donuyor. hava da bu gün pek dengesizle konuyu bağlıyorum.
  • cecilia  (10.03.12 14:40:01 ~ 14:44:53) 
(yazacaklarımın mesneti olmadığımın farkındayım ama yine de paylaşayım:)
daha hafif düzeyde ben de yaşıyorum bunu. ben bunu sol beyin-sağ beyin etkisi gibi düşündüm. normalde solağım ama arabaydı, cepti, bazen bilgisayar faresiydi derken sağ elim de oldukça ön plana çıktı. eskiden sözel hafızam çok daha kuvvetliydi, şimdi zayıflayınca bu fikre kapıldım. ama tabii nörolojik bir şey de olabilir. o takıldığım anlarda hafıza beyaz ekran gibi kalıyor.

  • firez  (10.03.12 15:07:21) 
Cevap veren arkadaşlara teşekkürler. schwarzfahrer, vampir akrep tavsiyenize uyacağım.
cecilia aksine çok meşgul etmeyecek stresten uzak bir işe sahibim. O yüzden stresle ilgili olmamalı. Bu iş biraz tam filmin en heyecanlı yerinde elektriklerin kesilmesi gibi. İnsanın içini korku kaplıyor. Paniğe kapılmıyorum ama "noluyo lan" dedirtiyor.
firez bir fikir verecekse ben de %100 solağım :)
  • doink  (10.03.12 15:14:05) 
kullandığınız yatistirici sedatif bir ilac var mi yada agri kesici kas gevsetici vs.

streslimisiniz stres zihninizi bloklar bir seyler dusununce hatirlayamazsiniz konsentre bozuklugu olur.ilgili makale icin vietnam sendromuna bakın.

alkolle araniz iyi ise esrar kullaniyorsaniz yine etkiler...

bir de baz istasyon falan bir seylere yakin yasiyorsaniz yada asiri cep konusmaniz var ise onlarin etkileri henuz bilinmiyor ?

son olarak yakin zamanda gecirdiginiz deprasyon ameliyat tıbbi gecmisiniz nedir...

bir an once doktora gidin beyin tomografisi cektirin.
  • zirveler  (10.03.12 19:06:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.