[]

Nikon D700 vs Canon Eos 5D Mark ii

Uzun yillar Nikon f801 filmli makine kullanmis biri olarak artik dijital'e gecmeye karar vardim. DSLR teknolojisine pek takip etmedim acikcasi. Almisken de full-frame almak istiyorum. Yillarca Nikon kullanmis biri olarak gonlum hep Nikon'dan yana, o yuzden tarafsiz bakamiyorum iki makineye. Sizin bana verebileceginiz bir tavsiye var mi? Iki makinenin + ve - leri neler? Hatta belki iki makineyi de kullanmis biri vardir aramizda tecrubelerinden bahseder?

Esasinda D7000 almayi dusunurken Canon Eos 5d mark iii'un cikmasi veya baska bir sey mark ii body fiyatlarini dusurdu. D700 body fiyatlari da ayni, 2200 usd civarinda. o yuzden 1000 dolar daha gozden cikardim body icin. Sizce de deger degil mi?


 
Ben 5d Mark2 kullanıyorum, ortağım D700 kullanıyor.. Açıkçası ikisinin arasında ciddi farklar yok. Bildiğiniz gibi mark2 nin video avantajı var ki bu kullanmayacak olanlar için çok birşey ifade etmez. ben kullanıyorum ve video performansını çok seviyorum.

d700 ün megapixeli daha düşük. ama profesyonel iş anlamında kullanmıyorsanız rahatsızlık verici birşey değil bu da. kalitesizlik gibi birşey yok sonuçta.

ayırmak zor, hep canon kullandım ama nikonun d700ü diğer nikonlardan birkaç gömlek üstün, mark2 ile de epey kapışırlar, farklı konularda birbirlerinden üstünler.
  • sustain  (10.03.12 08:26:41) 
www.kenrockwell.com

d700 ün karanlık iso ve af performansı daha iyiymiş aynı zamanda body'si de biraz daha sağlammış.

zira 5d mk2 daha hızlı çekiyormuş daha hafifmiş fotoğraf çözünürlüğü* daha yüksekmiş ve menüleri daha pratikmiş. ha bir de video var.
  • yuto  (10.03.12 11:49:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.