[]

Muhabbet Kuşunda Titreme

Millet, 6-7 aylık dişi bir muhabbet kuşum var. Az önce fark ettim, kuş salonda bir köşede titriyordu. Ev çok soğuk değil, kuşu yıkamak gibi bir girişimde de bulunmadım. Şimdi salondan daha sıcak bir odada yanımda duruyor. Şu an titreme yok, hatta iyice canlandı, orayı burayı kurcalıyor.

Bu kuş neden titriyordu peki? Arada böyle titremeler normal midir? Bir de şu an hastayım. Grip gibi soğuk algınlığı gibi bir şey geçiriyorum. İnsandan kuşa hastalık geçmesi gibi bir durum olabilir mi?

Bir de son birkaç gündür kuş biraz yalnız kaldı. Bunun da bir etkisi olabilir mi?

Teşekkür ederim.

edit: Kuş kendine biraz geldi ama dudaklarımı bedenine dokundurunca hala titrediğini fark ettim. Kalbi de hızlı atıyor sanki. Şu an bana ve etrafındakilere tepki veriyor, oyun falan da oynuyor. Nesi var la bu kuşun?

 
o kadar hassas heyvanlar ki, sizin hissetmediğiniz soğuklukta ölebilirler bile. benimki malesef öyle öldü. sıcak ortamda bulunması gerekiyor. iki üç gün önce burada yıkayan bir arkadaş vardı, aman diyim yapmayın.


  • avkatbey  (09.03.12 12:37:37) 
burada kim ne dese boş, bir veterinere götürmeni tavsiye ederim.


  • bilan  (09.03.12 12:50:32) 
her ihtimale karşı suyuna vitaform alıp katın. suyunu 6 saatte bir değiştirip vitaform eklemeyi unutmayın. metabolizmayı kuvvetlendirecektir.


  • eeb  (09.03.12 13:04:11) 
Kuşu kafesten aldığınızda heyecanlandığından ve korktuğundan kalp atışları yükseliyor olabilir. Önceleri benim beslediklerimde de vardı bu gibi bi durum. Odaya saldığımda, biraz uçtuğunda bile deli gibi nefes alıp veren, çok fazla heyecanlanan bir tane vardı bende. Ama başka kuşlar saatlerce uçup bana mısın demiyordu. Değişiyor galiba bünyelerine göre bilemedim.


  • afterdark  (09.03.12 13:16:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.