[]

PS3 ile ilgili/ PS3 alırken...

1- Şöyle bir şey duydum bir ara, eski tombul PS3'ler, donanımları da daha eski ve daha düşük olduğu için bazı oyunlarda daha düşük performans veriyorlarmış. aslında bu oyun konsolu mantığına ters ama olur mu olur dedim, bilemedim. Var mıdır böyle bir şey, çok az, çok nadiren de olsa? Cidden bunun cevabını tam olarak bilen biri lazım bana, kafama en çok takılan şey bu.
2- Oyunların boyutu ortalama kaç GB civarında? Yani oyunlar genelde çift katmanlı bir bluray'i dolduracak kadar büyük mü oluyorlar yoksa bir dvd'ye bile sığacak kadar küçük mü? Şu ana kadar oynadığınız oyunların toplam boyut ortalaması kaç GB civarındadır? Örnek cevap: "Ortalama 30GB diyebilirim." gibin.
Ha bunu neden soruyorum, 160 mı 320 mi sorusuna cevap bulabilmek için. Hiç 320GB sahibi olup da "gerek yokmuş bu kadar" veya 160GB'lık modele sahip olup "lan keşke 320GB'lık alsaymışım" diyen var mı aranızda/çevrenizde?
3- PS3 alırken nelere dikkat etmek elzemdir? Sony Eurasia garantisini öneriyor birçok kişi, bunun dışında neler olabilir? Bir de bazen bazı yerler 500 liraya kadar indiriyorlar aleti, o indirimleri nasıl takip ederim? Nereden almak fiyat/performans olarak en mantıklısı olur? (İkinci el'i hiç sevmem)
4- Bu kadar zaman geçti pek bir numarası kalmadı grafikleri de aliasing'den dolayı kötü görünüyor yakın zamanda 4 çıkar almak mantıklı değil... gibi şeyler diyor musunuz? Veya bunun gibi bir şeyler?

Tek bir soruya cevap verseniz bile yeterli, şimdiden çok teşekkürler.

resim: az alakalı

 
1- yok aynı donanım. performans farkı yok.

2- dvd den buyuk 10-20gb genelde. hdd yi degistireibliyorsun kendın 500g tak istersen.

3- sony eurasia sony nın tr distrubutoru, tamır servis agı ıyı. buyuk marketler zaten sony eurasıa olarak satıyor.
  • bryan fury  (08.03.12 23:33:02) 
merhaba,
bildiğim kadarı ile cevap vermeye çalışayım
1. bu dediğinizi duymuştum, slim modeller biraz daha performanslı diye, ondan tam emin değilim ancak daha az elektrik tüketiyor slim modeller onu biliyorum. bir de şurayı buldum forum.donanimhaber.com
2. oyunlar ortalama 10gb gibi ancak ps3' e yüklenen kısım bunun tamamı değil 7-8 gb, bazılarında 4gb gibi. bende 320 gb var, oyun için değil de depo olarak kullanıyorum. kırmadan kullanacaksanız gerek yok bence, pişmanım yani.
3. bendeki sony eurasia garantili. başıma şöyle bir olay geldi, arada cd okurken ziyuvv vizz gibi ve arada tık diye bir ses yapıyordu, telefon ettim, reset atmayı anlattılar, yapın çözülmezse getirin, tamir edemiyoruz yenisini verelim dediler. gerçi reset arınca düzeldi ancak daha büyük sorun yaşanırsa önemli bir ayrıntı.
4. bir gt5 oynayın, grafiklerin geri kalmadığını göreceksiniz. ps4 e daha var sony' nin açıklamasına göre, ancak xbox grafikleri bana biraz daha yumuşak göründü ps3' ten. ama dediğim gibi sırf gt5 bile ps3 almaya değer.
selamlar.
  • ohtararan  (08.03.12 23:34:52 ~ 23:39:33) 
1- eskilerde sarı ışık problemi oluyor, fat kasa zaten ancak ikinci el bulursun, riske girmeye gerek yok, başıma geldiğinden biliyorum.

2- oyunlar 7 gb civarı yanılmıyorsam en az.

3- mutlaka ama mutlaka garantili al, indirimleri takip et ama 500 liraya da alma. esepet.com en ucuz fiyata satıyor benim bildiklerim arasında.

4- daha ona çok var.
  • uckac  (09.03.12 12:43:23) 
bilgiler için teşekkürler.
@ohtararan xbox da çok güzel bir alet hem de çip olayına da gelebiliyor, onu istemememin nedeni ise heavy rain, god of war, uncharted gibi ps3 exclusive oyunlar. Ayrıca ps3'deki oyunlar genelde daha sıklıkla 1080p oluyor diye biliyorum.

Bu arada eski ps3'ten çıkarılmasına en üzüldüğüm özellik sacd okuma oldu. Ayrıca üzerine linux kurulabilmesi de güzeldi.

Bu arada bir-iki ekstra sorum da var:
a) Oyunları nereden temin etmek iyidir? 2. el oyunlar nereden takip edilir, sıfır oyun nereden alınır?
b) Normal ps3'lerden bir adet controller (sixaxis miydi adı?) çıkıyor sanırım. bu iyi midir yoksa daha iyisi, şudur diyebileceğiniz bir alternatifi var mıdır? (Kablosuz isterim)
  • samfisher  (09.03.12 18:23:01 ~ 18:25:32) 
a- sıfır oyun ıcın shopto, ikinci el için, konsoldunyası

b- herhangi bir sony urun ıcın en iyi yan urun yine sony marka olanıdır.
  • bryan fury  (09.03.12 22:56:55 ~ 22:57:27) 
:) evet ben de ps3 kullanıyorum, gerçi özel oyunlardan bir gt5 oynuyorum. ps3 oyunları genellikle 720p, 1080 olan benim oynadığım oyunu nadir. sanırım yalnızca tdu2 idi. xbox genellikle 1080p yapıyor diye biliyorum.

oyun için sayın bryan' ın da dediği gibi shop.to ve bir iki adet daha yabancı site var ama hiçbirinden alışveriş yapmadım. markafoni kampanyasını takib ediyorum ben. bir de gittigidiyordan ucuz alıyorum.

sixaxis bence gamepad' de şu aniçin en iyi tercih. içinden bir tane çıkıyor, ben mediamarkttan bir de orijinal mavisinden aldım. ancak ikinci aldığınızın içinden şarj kablosu çıkmıyor.
  • ohtararan  (09.03.12 23:27:12 ~ 23:28:25) 
özellikle donanimhaber forumlarından ikinci el oyunları takip edebilirsin.


  • uckac  (10.03.12 02:53:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.