[]

Benchmark database nedir?

Merhaba duyurucular,

Benchmark database nedir? Ne değildir?

Örneğin ben birkaç defa biyomedikal sinyalleri işledim. (ECG ve EEG datalarını) Bu datalardan ECG olanını MIT'nin CHB-MIT database'inden almıştım. EEG olanını ise Chicago'daki bir çocuk hastanesinin database'inden almıştım. Zira, incelediğim makalelerde ekseriyetle bu datasetler kullanılmakta idi. Gelelim konuya;

Benchmark database denilen bir dataset topluluğu mu vardır? Mesela medikal işaretleri bulabileceğimiz benchmark databaselere nasıl ulaşırız. Bu halde MIT databaseleri benchmark olarak işaretlenmediyse güvenilir mi değildir?

Bana çok tırt geldi şahsen benchmark olayı. Bunu da şöyle izah edeyim, google aramalarında benchmark database anahtar kelimeleri neredeyse hiçbir sağlam sonuç vermiyor. Benchmark database nedir? Ne işe yarar? Bunları bilmeye ihtiyacım var:)

 
  • lostandloser  (08.03.12 23:01:33) 
Bilgisayar bilimleri ile ilgili olan benchmark'ı istemiyorum yalnız. Sinyal işlemeciler neredesiniz? :(


  • dusunuyorumoyleysevurun  (08.03.12 23:23:54) 
  • lostandloser  (08.03.12 23:26:08) 
  • lostandloser  (08.03.12 23:27:43) 
Aradığımı buldum. Herkesin bildiği fakat söylemediği bir mevzu imiş :) Örneğin, şu ana kadar kullandığım tüm datasetler benchmark dataset imiş benim.

Ufak bir açıklama da şöyle belki lazım olan olur:

Benchmark datasetler, herhangi bir işareti işleyen kimsenin, çalışması sonucunda ortaya çıkardığı verilerin doğruluğunu test etmesine, aynı işareti işleyen diğer kimselerle ortak çalışma yürütebilmesine yarayan veri topluluklarıdır.

Örnek olarak sunacağım, MIT-BIH arrythmia database, bir benchmark dataset örneğidir. Benchmark datasetler, genellikle konu hakkında çalışan (muhtemelen datasetin oluşturulmasında katkısı bulunan) akademisyenler tarafından yapılan bir makale ile bilim dünyasına tanıtılır, böylece standardize olmaya başlar. Benim örnek olarak verdiğim MIT-BIH arrhythmia database, Mark RG, Schluter PS, Moody GB, Devlin, PH, Chernoff, D. Kişileri tarafından yayınlanan, “An annotated ECG database for evaluating arrhythmia detectors” isimli yayınla standart olarak kabul edilmeye başlanmıştır. Bu yayın, önce analog formatta hizmete sunulurken, 1990 yılında CD-ROM ortamında da sunulmaya başlanmıştır.

MIT-BIH database, 1982 yılında aktif olarak kullanılmaya başlandığından beri, yalnızca IEEE tarafından yapılan 439 konferans bildirisi ve 53 makalede veri olarak kullanılmış veya karşılaştırmaya tabi tutulmuştur.
  • dusunuyorumoyleysevurun  (09.03.12 00:08:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.