[]

Fransa/İtalya - İngilizce Konuşma

Arkadaşlar Interrail rotamın üzerine en az iki ülkeden birisini koymak istiyorum. Ama tek başıma olacağım ve yardımı halktan alacağım doğal olarak. Acaba bana cevap vermemeleri gibi bir durum olur mu bu insanların? Dillerine bayağı bağlı olduklarını falan okumuştum çünkü.

Sıkıntı yaşar mıyım acaba?


 
fransa: (pek çok şehir için) muhtemelen aksanımı beğenmediklerinden fransızca sorularıma ingilizce yanıt vermişlerdi.

italya: (tek bir şehir için) yerli halktan çok turist olması mümkün, cafelere sormak yeterli olur. yol tarif edecek kadar herkes konuşuyordu.
  • kahin ahtapot paul  (08.03.12 20:37:57 ~ 20:38:39) 
ikisinde de eğer köylere gitmeyeceksen -ki o da köyüne göre değişir- sıkıntı yaşamayacağına eminim. en azından ben yaşamadım..

sadece kelimeleri seçerken daha anlaşılır olmaya bak. bir de alacağın cewaplara hazırlıklı ol. hepsi senin kadar iyi ingilizce bilmiyor olabilir.
  • sutyen kullanmayan memeli hayvan  (08.03.12 20:46:14) 
valla fransa'da biz ingilizce soruyoduk onlar anlayıp fransızca cevap veriyolardı. garipler biraz. ama anlaşıyosun

italyada da vücut dili süper olduğu için istersen hiçbi şey söyleme, yine anlaşırsın
  • la noix  (08.03.12 20:46:27) 
fransızlar dillerine çok düşkün. ingilizce bilir, anlar ancak fransızca cevap verirler. italyanlar ise pek daha sıcak kanlı, ingilizce bilmeyeni bile size türk işi işaret yöntemiyle yardımcı olur. dile göre seçim yapacaksan italya +1


  • dimitrified  (08.03.12 21:21:01) 
Yarı Tarzanca, yarı İngilizce bi' de Fransızca ile anlaşırsınız. Nasıl anlaştığınıza da sonra düşünüp şaşırırsınız :) Klasik bir öneri Fransızca selam verin, gençlerle iletişim kurun, onlara yol tarifi sorun. Fransa'da yalnızca bi' kez İngilizce sorumuza cevap vermeyen yaşlı bir teyzeye rastlamıştık, o da biz kilise sorunca gülümseyip Fransızca olarak tarif etmişti. Her zaman yardım eden bulursunuz, iyi gezmeler şimdiden.


  • buf-e kür  (08.03.12 21:29:09) 
fransa'da gittiğin yere göre değişir. ben şu an fransa'dayım. fransızcam iyi sayılır ama ilk günlerde takılıp ingilizce devam ettiğimde kimse götlük yapmamıştı. fransa'da herkes ingilizce biliyo ama fransızca konuşuyolar geyiği tam bir şehir efsanesidir. fransızların çoğu adam gibi ingilizce bilmez, bilenlerin büyük kısmının ingilizcesi yarım yamalaktır. iyi bilenler bile aksanları yüzünden bilmiyor gibi görünürler. fransa'da kafayı yememek için fransızca lazım bence biraz. paris, lyon, bordo vs gibi yerlerde problem çıkmaz sanırım da, geriye kalanında can sıkıcı olabilir. eylülden beri fransa'da fr. dili ve edb okuyan biri olarak yazıyorum.

ayrıca her şehrin merkezi noktasında bi adet office de tourisme bulunur. çok takılırsanız orayı bulun, gidin anlatın derdinizi, hem beleşe harita alın.
  • i ve been mistreated  (08.03.12 21:29:43 ~ 21:33:12) 
Fransa-İspanya sınırında Perpignan adındaki minik şehirde dahi sıkıntı olmadı, gar görevlileriyle gayet İngilizce anlaştık. Otel görevlisi bilmiyordu İngilizce, onla da gayet Tarzanca anlaşabildik.

İtalya'da da sıkıntı olmadı çok. Şunu aklında tutsan kafi bence: Senin gittiğin yerlere her yıl milyon tane turist gidiyor ve insanlar az çok buna alışık. İlla ki yolunu bulursun bir şekilde.
  • gzg  (09.03.12 08:27:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.