[]

ev aletleri ne kadar elektrik harcıyor?

hangi ev aletinin saatte ortalama ne kadar elektrik harcadığını öğrenebileceğim bir site var mı acaba?

daha doğrusu evin içerisinde bulunan elektrikli ekipmanlar desem daha doğru olacak.

not: evde yaşamıyorum bu nedenle üzerine bakabileceğim her hangi bir alete sahip değilim.

 
watt değerlerine bakabilirsin abi üstünde yazar.


  • saiko  (08.03.12 14:36:59) 
watt değerini bine böl (kilowata çevirmek için), bu değeri de 0,3 ile çarp sonuç çıkar. yalnız cihaz üzerlerindeki etiketler genelde maksimum güç değerleridir. mesela çamaşır makinesi üzerinde 2000w yazıyor ise bu cihazın sürekli 2000w çektiğini göstermez.


  • dunyanin dans eden sarki soleyen pisligi  (08.03.12 14:49:13) 
genelde camasir makinasi, bulasik makinasi gibi beyaz esyalarin kullanma kilavuzlarinda, hangi programda ne kadar elektrik harcadigi yaziyo. netten kullanma kilavuzu indirebilirsin.


  • lamartin  (08.03.12 17:58:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.