[]

ttnet

8mbit'e kadar sınırsız paketi kullanıyordum, bu sabaha kadar 4mbit alabiliyordum.

sabah iki adam geldi ttnet'ten, hız testi yapacağız, eğer 8mbit'ten düşük alıyorsanız, sebebini bulup hızınızı arttıracağız dediler, test sonucunda dağıtım merkezine uzak olduğunu ve 8mbit alamayacağımı ama 6mbit'e kadar alabileceğimi söylediler, bir de biz aşağıdaki hatlara bakalım kablolarda bir sorun var mı kontrol edelim, mümkünse sizin hızınızı arttırmaya çalışalım dediler ve gittiler.

aradan 15-20dk geçti bir baktım hız 2mbit'e düşmüş. başına bu tarz bir olay gelen var mı, şimdi ttnet'i arayacağım bir de onlara laf anlatmakla durduk yere başımı ağrıtacağım, ne yaptılar ki bu adamlar hız düştü?

 
Santralden kurcaladılar da, sen arıza var bağlanmıyorum de çağrı merkezini arayıp, onlar bağlı olduğunu görse bile gene bölgene ileticektir bunu çağrı merkezi, ancak bu şekilde ulaşırsın.


  • saiko  (08.03.12 14:26:30) 
ttnet'te iş bilmeyen insan kaynıyor, bunu baştan belirteyim. Ben 2 sene önce bu paketle ttnet'e abone oldum. Hızım 6.5-7 yi görüyordu. Sonra kopmalar olmaya başladı. (sonradan öğrendim, spliterdan kaynaklanıyormuş) ttnet'i aradığımızda çözüm olarak hep "Servis sağlayıcınız bunu kaldıramıyordur, bu yüzden hızınızı düşürüyoruz dediler. Hızımızı 4'e sabitlediler ama bize gelen hep 3.5 oldu.

Sonra bu "ttnet müşteri hizmetleri" denen illeti yüz bin kere arayıp dert anlattık. Sonunda 8'e sabitlettirdik. Adamlar sürekli bi kısma peşinde. Sanki kendi ceplerinden veriyorlar. 8'e çıkarmamak için akla karayı seçmişlerdi.

Geçen yine bir sorun oldu. Bu sefer almışlar 1'e sabitlemişler hızı. Yine yüz bin kare aradık. Zorla 8'e çıkartmaya çalıştık. Görevli olmuyor falan dedi. Sonra bi şekilde halletti. Bu sefer nedense 5'i gördük. Daha sonra yavaş yavaş 3.5'a düştü. Büyük ihtimal yine kendileri 4'e sabitlediler.

Yani kardeş uzun lafın kısası Müş. Hiz. ile baya uğraşman gerekecek. Sen direk ara, hiç uzatmadan "Hızımı 8'e sabitleyin, başka bişey istemiyorum. hızımı iyileştirme çabasına da girmeyin, ben halimden memnunum" de. Yoksa çok uğraşırsın.

Edit: İmla
  • arşivci  (08.03.12 15:14:29 ~ 15:54:12) 
müşteri hizmetleri sorun varsa hızı elleme yetkisine sahip değil.

santraldaki adamlara ulaştın mı bütün işin çözülür istiyosan telekom santralinin olduğu binaya git durumunu anlat, onlar kesin halleder, o adamlarla problem yaşamassın.
  • saiko  (08.03.12 22:53:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.