[]

fiziksel bağımlılıklar

ben durumu anlatacağım, sizlerden tecrübelerinize dayanaraktan tavsiyelerde bulunmanızı rica edeceğim.

25 yaşında sigaraya bıraktım. 1 sene sonra alkolü biraz arttırdım (hala sigara içmedim), 2 sene sonra alkolü biraz daha arttırdım (hala sigara içmedim), 3 sene sonra alkolik oldum ve sigaraya tekrar geri dönüş yapmadım.

4. seneye girdiğmde, iş hayatı dolayısıylen durup dururken sigaraya tekrar geri dönüş yaptım ve bu sefer hem alkolik hem de sigara içen biri oldum..

sigara içen biri olarak tekrar kendimi varsaydığımda, alkol içme seviyem azaldı. gerçekten de alkolik olma modundan kurtulmuştum. mesela iş hayatımda 5 gün (hafta içi) hiç alkol almıyordum, ama bu seferde sigara kullanıyordum..

bir kaç ay sonrası;
şimdi işi bıraktım, sigarayı da 2012 yılbaşında bıraktım, yine alkoliğim, 2 günde bir zurna olana kadar içiyorum alkolü.. ve mantığım bana şunu söylüyor; bu kadar içip de kendine sigara kullanmadığın için zarar vermediğini düşünüyorsun ama aslında sigara içtiğin zamanlarda bu kadar alkol kullanmıyordun. yani vücudun daha az zarar görüyordu..

bu durumda sigaraya dönüş yapsam, alkolü keserim gibi geliyo..

durum bu! siz ne anladınız bu durumdan?

 
aslında alkol alınırken daha fazla sigara içme isteği olur (reseptör olayları falan). sen ikisini birden bırakmak istiyorsan önce irini sonra diğerini bırakmayı dene. sanırım ordaki problem alkol alırken tekrar sigaraya başlamış olman.


  • la noix  (07.03.12 22:06:45) 
sigara ak-
alkol kara-

-ciğer kanseri.
  • salak oldugum icin burdayim  (07.03.12 22:07:35) 
peki siz içmiyormusunuz her ikisini de?


  • daglien  (07.03.12 22:10:33) 
@neo : champix'i diyorsanız yan etkileri var. her ilaç gibi.
önce kendi iradenizle deneyin. gerçekten ama gerçekten yapamıyorsanız ilaç deneyebilirsiniz.
ben birkaç ay önce sigara içmeyi bıraktım. alkolü de şu anda alabilecek bir durumda değilim (her allahın günü 7 de kalkmak zor zanaat).
  • la noix  (07.03.12 22:21:51) 
bence kendinizi affetmediğiniz için sigara veya alkolle cezalandırmaya çalışıyorsunuz.


  • cro.magnon  (07.03.12 22:27:00) 
dörtnala gırtlak kanserine doğru gidiyosun. bu durumdan onu anladım.

not: herhangi bir tütün mamulü ve alkollü içki içmiyorum.
  • compadrito  (07.03.12 22:37:29) 
bende ki olayı anlatayım size.
camel soft içerdim. günde 1 buçuk paket falan. yaşım 23 ve aşırıydı.severek içiyordum. ekonomik nedenlerden tütüne döndüm. kendim sarıyorum içiyorum. tabaka taşıyorum çok da keyif verici ağır kokmuyor sigaraya göre zararlı ilaçlar içermiyor. içtiğiniz de anlıyorsunuz bunu. neyse tütüne geçmeden önce çok olmasa da haftada bir eve sarhoş giderdim. peş peşe yakılan sigaralar daha tatlı giderdi alkollüyken. tütünü içeli 5 ay oldu toplasan 5 kez alkol almışımdır ve sarhoş olacak kadar da içmedim. aralarında bir bağlantı var ama emin değilim alkolden, tütün mü soğutuyor diye. alkol, sigara kadar güzel gitmiyor tütünün yanında. belki bir çözüm olabilir.

@neoxolmis bahsetmiş ilaçtan, oldukça etkili çevremde ki 4-5 kişi bıraktı bu ilaçla. bunu da deneyebilirsiniz.
  • qari  (07.03.12 22:48:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.