[]

Duyuruları silmek.

Kendi kendine sildiğimiz duyurular. Herkesin nedenleri olabilir ama ben bazen bütün duyurularını silmiş, üstelik aktif sayılabilecek kullanıcılar görüyorum ve merak ediyorum. Nedir yani niyedir ? Cevapladıklarımda da oluyor. Adam cevabını alınca duyurusunu siliyor. Duyuru'da ne kadar soru ve cevap olursa o kadar büyük bir başvuru kaynağı niteliği taşıyacağından ben bu olaydan hazetmiyorum. Arz ederim.

sites.eksiduyuru.com - Anket. Yorum ve şık ekleme kapattım, tartışma oraya dağılmasın diye. Benim öngöremediğim sebepleri burada açıklamaktan çekinmeyiniz.


 
kötü bir alışkanlık. keşke kimse silmese öyle. "ben işimi gördüm, burada durmasına gerek yok" diye bencilce düşünebiliyor bazısı. çok az bir kısmı ise anonim kalmak istiyor. zira bazı duyurularda kimliğini açığa çıkaracak bilgiler olabiliyor. onlar anlaşılır sebepler ama dediğim gibi, büyük kısmı bencilliğinden siliyor.


  • deckard  (07.03.12 15:34:32) 
"enee daha bunu bilmiyo saf" demesinler diye.o an bilmiyosun ama çok kişinin bilmesinden çekiniyorsun.dünyada onu bilmeyen tek insan sen kalmış da olabilirsin o an.
kendi adıma.

  • aşksız prens  (07.03.12 15:37:45) 
nedense bu yöntemi tercih edenler var. açıkçası akla mantığa sığdıramıyorum ben de. bencilce saçma bir yaklaşım. cevabı al sil. başkaları bakmasın. yeniden duyuru açsın. bu arkadaşlar sanırsam infosuna tıklandığında hiç duyuru açmamış görünüp gizemli mi olmak istiyorlar napıyorlar anlamıyorum.


  • lorenzen  (07.03.12 15:38:16) 
bunu yapanlar sitenin gelişimini, bilginin çoğalmasını umursamayan, tek derdi o an merak ettiği soruya cevap almak olan insanlar. halbuki bilseler, bilgi biriktikçe anlam kazanıyor. aklımda 3 soru varsa genellikle 1'i daha önce açılmış oluyor misal. cevabı eski bir duyuruda buluyorum. açma gereği görmüyorum. ara var sağ üstte, konuyla alakalı, kimselerin bilmediği, kullanmak lazım..


  • sir gawain  (07.03.12 15:41:45) 
bende onceden duyuru acar soracağımı sorardım, ama artık arama butonunu kullanıp hem ıstedıgımı arıyorum hemde arama yaparken başka şeyler öğreniyor insan. çok acil cevap yazılması gereken bir durumumda ise arama yapmadan duyuru acıyorum.


  • Bysb  (07.03.12 15:49:03) 
ben bir ara doğru cevabı vermiş olmama rağmen işaretlenmediğini gördüğüm cevaplarımı kontrol edip siliyordum. bu vesileyle 90 kadar silinmiş cevabım var sanırım.

artık yapmıyorum, işaretlemezlerse işaretlemesinler ne yapayım.
  • sanal hayvan  (07.03.12 15:53:18) 
uff snne be slk dedim ben.
şaka bi yana siliyorum işte. özel bir nedeni yok. mümkün olsa cevaplarımı da sileceğim :D işi biten duyurumu siliyorum. evet bencilim. ama evet tertip düzen seviyorum.
ayrıca zaten sık sık sorularıma cevap bulamıyorum (google'da bulamadığım için veya yeterli olmadığı için kişisel tecrübelerden faydalanmak istiyorum ve o nedenle soruyorum. ama olmuyor)
  • ben smyrna  (07.03.12 16:04:08) 
siliyorum bazılarını. nedenine gelince, sorduğum bir soruya cevap vermek isteyen biri, önceki duyurularımı okuyup kafasında ona göre değerlendiriyor beni.

mesela bir duyurumda işimden istifa edeceğimi söylemişim. bir kaç ay sonra iş yerinde yaşadığım bir sıkıntıyla ilgili soru sormuşum. biri çıkıp diyor ki "sen daha 3 ay önce ayrılmışsın diğer işinden. demekki sorun sende"

başka bir örnek. borçlarımdan yakınıyorum bir duyuruda. parasızlıktan şikayet ediyorum vs. başka bir gün sevgilimle olan sorunlarımdan bahsediyorum. hemen birisi yapıştırıyor: "şu duyuruna bakılırsa sen maddiyata önem veriyorsun, sevgilin bundan rahatsız oluyordur"

sözün özü, sorularıma cevap ararken kişilik analizine maruz kalıyorum.

ankette diğer şıkkını seçtim. "magazine meraklı kimselerin duyuruları puzzle gibi birleştirmelerinden rahatsız olduğum için"
  • sanxis  (07.03.12 16:23:27) 
anketi giremiyoruz...

ben de silerdim. zevk benim duyuru benim.

yani diğer türlü duyuru metnine "lan hala yanıt vermediniz" yazanların da haklı olması lazım.

kimse bu siteyi açtığı an her duyuruya yanıt vermek zorunda da değil.

kimse duyurunuzu silmemek zorunda da değil.

yani silmese iyi ama silerse de siler.
  • truvaiti  (07.03.12 16:24:22) 
Ben de bazi duyurularimi siliyorum. Cünkü gereksiz kimsenin isine yaramayacak faydasi olmayan duyurular (ör: bu sarkinin adi ne) vs. gibi. Kirlilik yaratmamasi icin siliyorum.


  • caks  (07.03.12 16:32:56) 
truvaiti - buraya login olunca oraya da olması lazım, yani ben öyle biliyorum.

ktflk - compumaster kuzenim değil, reklam gelirlerinden yüzde falan da almıyorum. sahiplenmek ise, evet ben internet alışkanlığımda yer etmiş, kullandığm işime yarayan bir sitenin iyiliğini isterim. şu gün bu site olmasa üzülürüm.

burada okuduğum cevapların ortak noktası: "silinmese daha iyi olur, ama silinmesi yanlış değil". işte belki bu postu insanlar, modlar, birileri okur ve insanların duyuru silmesine yol açan sebepler ortadan kalkar. cigerdelen ve sanxis'in cevapları gibi mesela.
  • celeron 300a  (07.03.12 16:47:47) 
başkalarının yararlanacağı nitelikte olmayan duyurularımı siliyorum genelde.


  • goldentitan  (07.03.12 16:50:08) 
başkalarının yararlanacağı nitelikte olmayan duyurularımı siliyorum genelde.


  • goldentitan  (07.03.12 16:50:11) 
Lorenzen

Silinmiş duyuru sayısı 17
Kendi kendine: 14
Moderasyon: 3
  • alideemir1  (07.03.12 16:56:32) 
celeron 300a

Silinmiş duyuru sayısı 24
Kendi kendine: 21
Moderasyon: 3

21 tane ne sildim gerçekten ben de bilmiyorum, ama ara sıra troll'lük yapıyorum yalan değil, ve çoğunun onlar olduğuna eminim. benim kastettiğim daha çok 0 veya çok az duyurulu kullanıcılar, açtığı duyuru kadar silmiş olanlar.
  • celeron 300a  (07.03.12 17:02:22) 
ben silmiyorum, çok esktrem bir durum olmadığı sürece.. zaten en çok soruyu ben sormuşum, aklıma her geleni soruyorum, çoğu da bilgilendirici...

burası da kutsal bilgi kaynağı ayrıca...

not: 66 tane silmişim ama soru ve cevap sayılarımın yanında çok az kalıyor. o duyurular da büyük ihtimalle hiç bilgi içermeyen duyurulardı..
  • ermanen  (07.03.12 17:02:57 ~ 17:04:25) 
alidemir aferin ayar verdin değerli kullanıcı.

silinmiş duyuruların cevabının hepsini arama yapıp bulabiliyorsun. ekşiduyuru'da cevaplar var. yanisi benim sildiklerim kullanıcılara bir şey kaybettirmiyor.

benim kızdığım nokta zaten şarkı sorup silenler vs. değil. soru soruluyor. çok uzun cevap veriliyor falan. sonra çat siliniyor. he kızıyorum falan ama silene de niye siliyorsun diye mesaj atıp artistlik yapmam.
  • lorenzen  (07.03.12 17:13:54) 
@celeron 300a:

login olmadı işte ?
  • truvaiti  (07.03.12 17:23:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.