[]

Türkiye vizesi uzatma

İsveçli bir arkadaşımın vizesi doluyor. Önceden Bulgaristan'a giriş-çıkışla halloluyordu ama kalkmış sanırım o uygulama. Bilginiz var mı teee İsveç'e gitmeden vizeyi nasıl uzatır?




 
Oturuma basvurmasi lazim,turkiyeye her 180 gun icin 90 gun girebilir,bu durumda ya oturum vizesine basvuracak ya da 90 gun ulkesine gidecek sonra geri gelcek.

Eger aksi uygulamalar ariyorsa yardim etmeyin illegal olacaktir

Eskiden bulgaristana giris cikisla hallolmuyordu,illegal olarak turk merciileri kandiriliyordu,su anda daha siki kontroller
  • serabetan  (07.03.12 08:36:46 ~ 08:38:43) 
Ayrica zaten 90 gun ustundeki her seyahatinde ona uygun bir sekilde vize almasi,isvecteki turk konsoloslugundan oturum almasi lazimdi,sallamamis kisaca vize uygulamasini

Sizin isvecte benzer durumda merciilerin neler yapacagini dusunup oyle hareket edin prosedur neyse uygulanmasi gerekiyor
  • serabetan  (07.03.12 08:51:43) 
Türkiye isveç'e vize uygulamıyor zaten ne vizesi almış ki o ? yani normal kimliği ile sınırdan geçip pasaporta dahi gerek yok türkiye'de 90 gün boyunca kalabilir. süre bitsede eğer pasaportu yanındaysa bulunduğu şehrin yabancılar polisine gitsin pasaport süresi kadar ikamet tezkeresi alsın bunun için bankada belli bi miktar para belgelemesini isteyecekler sorun olmaz yani.

@serabatan

eskiden, yani bi kaç ay önce 90 gün bittiğinde herhangi bi sınır kapısından çıkış yapıp akabinde aynı gün geri dönüldüğü zaman o 90 günlük ikamet sınırı sıfırlanıyordu yani bi 90 gün daha kalınabiliyordu dolayısıyla bulgaristan olur, ipsala'dan günü birlik yunanistan olur ülkeden çıkıp girerek halloluyordu illegal olarak türk mercilerini kandırmak falan söz konusu değil yani bilip bilmeden sallamayalım.
  • olurnedenolmasin  (07.03.12 21:23:22) 
@olur

türkiye isvece vize uyguluyor,sinirda,ülkeye giriste vize aliyorlar,180 gün icerisinde 90 gün kalabiliyorlar.

bilginiz yanlis,sizin dediginize dikkat edilmiyordu ondan problem cikmiyordu,benim is arkadaslarimdan biri bu sebepten türkiyeden banlandi,giris yasagi kondu.ki bu sadece bir örnek.

bizim yesil passaportlularin durumunun aynisi,sadece bu adamlar bi damga ile vize aliyorlar.o vize 90 gün bittikten sonra 90 gün beklemeliler tr ye giriste, ya da oturum vizesine basvurmalari lazim.

su an itibari ile daha iyi kontroller var,sözlerinize dikkat ederseniz sevinirim ayrica.
  • serabetan  (07.03.12 22:18:21 ~ 23:12:33) 
tekrar okudum dikkat edilmesi gereken bi yazımı göremedim ama herhangi bi şekilde kırıcı/olumsuz bi söylemim olduysa kusura bakmayın niyetim o değildi.

onun harici ben kendim bizzat yabancıyım, tüm sülalem alman, yunan, avustralya vb. yerler cogunluk olmak üzere hemen hemen hepsi yabancı uyruklu. 26 yıldır bu ülkede yaşıyorum üzerine soru sorulan durumlarla bizzat muhattabım.

Almanya, Arjantin, Bahama, Barbados, Belize, Bolivya, Bulgaristan, Danimarka, Ekvator, El Salvador, Fas, Fiji, Finlandiya, Fransa, Grenada, Güney Kore, Hong Kong (sadece Hong Kong Özel İdare Bölgesi pasaportları için), Honduras, İran, İsrail, İsveç, İsviçre, İzlanda, Jamaika, Japonya, Kenya, K.K.T.C., Lichtenstein, Lüksemburg, Malezya, Malta, Mauritius, Monako, Nikaragua, Santa Lucia, San Marino, Seyşeller, Singapur, Şili, Trinidad-Tobago, Tunus, Uruguay, Vatikan, Yeni Zelanda, Yunanistan.

bu yukarıda ki listede bulunan herhangi bir ülkenin vatandaşı iseniz uzaklara gitmeyelim örneğin komşu yunanistan akşam evde oturuyoruz napsak napsak hadi bi istanbul yapalım boğazda takılırız dediniz yapmanız gereken tek şey ceketinizi alıp çıkmak. vize yok, pasaport yok, bilimum bürokratik işlem yok bilmem anlatabiliyormuyum. burada prosedür iki şekilde işler :

a-) Sadece kimliğiniz ile (nufus cuzdanı) ile ülkeye giriş.

herhangi bi sınır kapısından ülkeye girersiniz, size üzerine giriş mührü basılmış post-it büyüklüğünde beyaz bi kağıt verirler. üzerindede "Kişilerin seyahetleri ile ilgili avrupa anlaşmasına göre kimlik kartları ile seyahat eden kişiler için Türkiye'ye giriş-çıkış formu" yazar. bununla ülkeye girer 90 gün boyunca ülkede kalır sonra kafanıza göre geri gidersiniz.

b-) Ülkeye vatandaşı olduğunuz ülkenin pasaportu ile giriş :

Aynı şartlar altında, kimlik yerine pasaportunuzu ibraz edersiniz. yine kırmızı renkli giriş mührü vurulur mühürün üzerine o günün tarihi vardır, aynı şekilde yine 90 gün boyunca ülkede kalırsınız.

sonuç olarak sınırda, veya herhangi bi yerde kesinlikle bakın altını çizip üstüne basarak söylüyorum kesinlikle ama kesinlikle vize veya benzeri herhangi bi ad altında herhangi bi belge istenmez, verilmez talep edilmez.türkiye'de yaşayan bi türk vatandaşının istanbul'dan ankara'ya seyahat etmesi ile bu ülkelerin herhangi birinden türkiye'ye seyahet etmek arasında mesefa harici pratikte herhangi bi farklılık yoktur. isveç vatandaşı içinde aynı şey geçerlidir vizeden "muaftır". yabancılarla ilgili seyahat kanununa muhalefet etmektende kimse banlanmaz. irc sohbet odasımı bu nasıl banlanıyor. onun farklı olayları vardır bilemiyorum.

hazır boş vaktime denk gelmişken, arkadaşın 90 günü dolmadı ise yabancılar şubesine başvurup tekrar en fazla 90 gün olmak kaydıyla bu süreyi uzatabilir, dahada uzun kalıcaksa ikamet başvuru formu doldurucak, 4 adet resim vericek, süre aşıldı ise bu sürenin neden aşıldığını anlatan aynı zamanda ikamet başvuru isteğini belirten bi dilekce hazırlıyacak. (ili bilmiyorum sizin lakin bursa'da bunlar yan yana zaten dilekceyi yazan kişilerde genelde o şubenin eski emeklileri oluyor yardımcı olurlar) alınabilicek ikamet süresi pasaportun geçerlilik tarihi ile doğru orantılı oluyor o yüzden pasaportu olması gerekli. sonra her ay için sanırım 500$ gibi bi rakamı belgelemesi gerekli mesela 6 aymı ikamet alıcak banka hesabında 3000$ olması gerekiyor bu eskiden döviz bozdurma dekontuda oluyordu ama son bir aydır o kabul edilmiyor. son olarakta eğer süre aşıldı ise belli bi maddi cezası var onuda ödemesi gerekicek. sonuç olarak yabancılar şubesine gidin bilimum bilgiyi vericekler zaten isveç'e gitmesine hiç gerek yok kolay gelsin.
  • olurnedenolmasin  (07.03.12 23:29:07) 
kirici degil,saygisiz.

yabanci olup ne tarz bir seyle karsilastiniz bilemiyorum ama

farm4.static.flickr.com

suna benzer bir pul alinir bu da vizesiri,yani yabancilarin neredeyse tamami (ab ülkeleri örnegin)türkiye icin vizeye tabiidir,ama sinirda alirlar bu pul olan vizeyi.

zaten üzerinde yaziyor.

baska ülkeye cikmnakla sifirlanmiyordu belirtiyorum tekrar!sadece dikkat edilmiyor ya da edilemiyordu,su anda edilebiliyor.ama regülasyon olarak 180 gün icinde 90 günden fazla kalinamaz.

kisacasi 90 günden sonra vizeye basvurmak zorunda.ama 90 günden fazla kalmayi hesapliyor ise ülkesinden gelmeden önce basvurmasi lazimdi ama bu tr yi sallamamak.

ayrica bizim vize alirken ebemizin adini soran milletlere,catir cutur insanlarimizi reddeden,tutuklayan millete karsi "aman noolcak yabanci keh keh" tepkisi vermemek lazim,bu da sosyal mesajim olsun.

bakin bizim vatandasimiz yurtdisinda bunu yapinca basina neler geliyor
www.eksiduyuru.com
  • serabetan  (07.03.12 23:41:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.