[]

izmir'de veri kurtarma (harici diskten) geçmişimi kaybettim bunalımdayım.

400 gb lik bilgilerimi barıdıran western digital hardiskim bir gün açılmamaya başladı. ve ben bir bilgisayarcı arkadaştan kurtarmasını istedim. o dan 125 gb kadarını kurtarmış görünüyor ancak şöyle bir durum var. resimler hata veriyor ve görünmüyor. videoların çoğu kısa bir şekilde 30 dakika 1 dakikaya inmiş. bazıları birer saniye. dosya olarak hemen her şey var ama ya göremiyorum ya da kısalmış. bana izmirde yardımcı olabilecek veri kurtarma hizmeti veren bir yer var mıdır ? izmir olursa sevinirim. önemli olan adam gibi iş yapsınlar. yaptıkları iş kadar para istesinler.
modlar: durum ciddi o yüzden 2. kez ilanı yayınlıyorum. hatta sabaha kadar üstte dursa sevinirim. rim rim rim....



 
mandıra olmadı mı :)))


  • lancelot du lac  (06.03.12 23:15:27) 
bir şirkette DEV önemli bilgilerin olduğu hard diskler uçmuştu (2 tane yedekli RAID filan gibi bir şey kullanıyorlarmış ve 3 hard disk aynı anda uçmuş)
dedikodulara 15 bin dolara anlaşmışlar veri kurtarma şirketiyle. Kurtarılan verilerin (video dosyalarıydı) ne kadarının çalıştığını kontrol etme işinde çalıştım biraz ve videoların yüzde 90'ının kurtarılamadığını fark ettim.

Galiba durum şuydu 100 mb'lık bir video dosyasında aradaki bir kb bile silindiyse o video mesela sadece o eksikliğin olduğu kısma kadar oynuyordu. (Atıyorum 1 dakikalık videonun sadece ilk 30 saniyesi çalışıyordu)

İşte dosyaların böyle pek kurtarılamadığı anlaşılınca gidip yeniden konuşmuşlar felan yine dedikodulara göre 3-4 bin dolar ödeyip teşekkür etmişler.

Yani sen yavaş yavaş kurtaramayabileceğin gerçeğini kabullenmeye başla.

(bu arada bu bahsettiğim yerde anti-statik oda filan böyle alengirli odaları, aletleri olan bir veri kurtarma şirketiydi)

Ek: 3-4 yıl öncesinden aklımda şöyle bir bilgi kırıntısı kaldı. Kayseri'de bu işi yapan, çok da süper yapan bir şirket varmış. En iyisi oymuş.
  • michael_knight  (06.03.12 23:16:29 ~ 23:17:26) 
"bilgisayarcı arkadaş" işi daha çok batırmış. o "kurtarılmış" verileri artık geri getirme şansınız hiç yok bence. siz kendi başınıza encase deneyin bi de bence.


  • ben smyrna  (06.03.12 23:21:33) 
@lncelot; mandıracıya mesaj attım ama cevap gelmedi henüz. umarım gelir.


  • ground  (06.03.12 23:47:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.