[]

İstanbulda ucuz kitap alabileceğim sahaf?

Merhaba sevgili kitap dostları. Çok seri bir biçimde kitap okuyorum ve hızımı kesmek istemiyorum lakin kitap dediğiniz şeyi öpücüğe vermiyorlar. Öğrenci adamız paramız kısıtlı. Korsan almak da istemiyorum. Ben de dedimki dostlar bana bir sahaf söylesin ben atıyorum tanpınarın huzurunu 15-20 liraya alacağıma 5 liraya alayım. hadi bazı kitap 10 olsun. Adresleri bekliyor gözlerinizden öpüyorum.

not: sahaf biliyorum elbet ama genelde saçma sapan kitaplar oluyor. güleryüzlü güzel kitaplı sahaflar istiyorum efendim.


 
kütüphaneden ödünç alsan daha iyi değil mi?


  • mea maxima culpa  (06.03.12 22:37:33) 
Yok bulunsun da istiyorum kitap.


  • hkaan  (06.03.12 22:38:38) 
sahaftan bol ne var.. kadıköy, beyazıt, beyoğlu sürüsüne sahaf zaten.


  • inayet prensi  (06.03.12 22:45:48) 
beyoğlunda aslıhan pasajına giriyorsunuz orada bir yığın sahaf var.
ayrıca veritabanı oluşturmuşlar galiba, aradığınız kitap yoksa başka birine de yollayabiliyorlar. fiyatlar da gayet uygun pazarlığa da girilebilir.

  • sanal hayvan  (06.03.12 22:47:32) 
Onun yeri sahaf değilmiş.

Murat Bardakçı'nın Şahbaba kitabını okuyayım istedim ve şöyle fiyatlarla karşılaştım;

Alkım Kitabevi - 44 TL (yepisyeni)
Kadıköy'de bir sahaf - 60 TL (temiz durumda)
Sahibinden.com - 50 TL (temiz durumda)
idefixe.com - 37,40 TL (yepisyeni)

Ardından başka bir sahafa gittim o da aynı kitap için (eski, ikinci el) 55 TL isteyince;

"Ben çok kitap okumam, sahaf işini de bilmem ama neden eskimiş kitabın fiyatı daha pahalı?" diye sordum.
O da bana sahafların ucuz eski kitapları değil, zor bulunan eski kitapları satan yerler olduğunu, o yüzden daha pahalı olduğunu açıkladı.

Yani anladım ki sahaf diye gördüğümüz yerler aslında daha ucuza kitap alabileceğimiz yerler değilmiş. Ayrıca o şekilde ikinci el kitap satan (yani ucuza) yerler de vardır mutlaka ama işte onlar nerededir bilmiyorum.

Siz biliyor musunuz?
  • michael_knight  (06.03.12 23:04:31 ~ 23:18:30) 
Benim kadıköyde bildiğim sahaflar dediğin gibi nadir kitapları pahalıya satan yerler ucuzlarda var ama çeşit göremedim tabi çok yer de bilmiyorum. aslıhan pasajını birkaç kişiden daha duymuştum anlatıldığı gibiyse tam bir cennet çıkmam ordan. ucuza ikinci el kitap dolu sanırım siz de oraya bakabilirsiniz. Yeni kitaplarda da internetten birkaç siteye bakıp almak gerekiyor ayrıca istanbulda olan birisi için en iyi seçenek gidip yayınevinden almak.

edit: ayrıca şahbaba kitabı kitapyurdunda 33 hala arıyorsanız. kitapyurduna kendinzi gidip alırsanız kargo parası da ödemiyorsunuz.
  • hkaan  (06.03.12 23:11:23 ~ 23:16:17) 
@mihael aslında sahaflar 2. el ucuz kitap satan yerler olmalı ama son zamanlarda dediğin gibi kimlik değiştirip sıfırdan pahalı satmaya başladılar. bakıyorsun d&r fiyatı 18 sahaflarda 20 :)


  • inayet prensi  (06.03.12 23:23:26) 
selamlar,
abımın kıtapcı dukkanı var Resat Nurı Guntekın tıyatrosunun hemen yanında,Vefa Bozacısına gelmeden once.Kendısınde her tur kıtabın 2.elını ucuza bulabılırsınız.Adı da Labırent Kıtabevı.

  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (07.03.12 14:58:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.