[]

CV sorusu

Heryerde bağırıyorlar şu cv leri kısa tutun, 1 sayfayı geçmesin, kısaca özet geçin lan diyorlar. E 2-3 tane iş yazıp bunların altına o işte ne yaptıklarını yazarsan 1 sayfayı bildiğin aşıyor. 1 sayfayı geçmesi sorun yaratır mı ki?

Çok uzun olup okunmaması açısından soruyorum. Bir de CV de kişisel bilgiler, doğum tarihi, deneyimin vs üstünde oluyordu değil mi?


 
burada oldukça hoş 1 sayafaya sığdırılmış cv örnekleri var bakabilirsiniz

jobmob.co.il

burada da alternatif tipler var, bunu öylesine ekliyorum

www.web3mantra.com
  • sanal hayvan  (05.03.12 21:28:34) 
2 sayfayı geçmesin ve gereksiz bilgilerden olabildiğince arındırın. profesyonel bir kişinin, tecrübeli bir adayın cv'si 1 sayfayı geçer zaten. deneyimlerinizin ayrıntılarını yazarken en çok öne çıkarmak istediğiniz ve başvurduğunuz pozisyonu/şirketi en çok ilgilendiren noktaları belirtin.
sıralama da şöyle olmalı

Kişisel Bilgiler
Deneyimler
Eğitim Bilgileri
Diğer (Sertifikalar, Özel Eğitimler, Yabancı Dil ve Bilgisayar Bilgileri)
  • suspendline  (05.03.12 21:31:38) 
1 sayfa olayı gereksiz herşeyi yazmayın diye. yoksa çok taşaklı adamlar var web sayfasından bakıyon cvsine print etsen cilt cilt kitap olur. bu adama tek sayfaya sığdır desen küfrü yersin.
kısa ve öz olmalı adam 100 tane cv ye bakarken senin yaptığın stajında staj arkadaşınla girdiğin futbo muhabbetini okumak zorunda kalmamalı.

"kişisel bilgiler, doğum tarihi, deneyimin vs üstünde oluyordu değil mi?"
evet.

deneyimlerde günceldenden eskiye doğru

bu arada çok fazla bildiğimden değil ama biz böyle gördük.
  • koyukalem  (05.03.12 21:31:54) 
az deneyimliysen ya da hiç deneyimin yoksa 1-2 sayfa makul, özellikle de çok sayıda kişinin başvuracağı ve işverenin CVlere hızlıca bir göz atacağı durumlarda. Yoksa 1 sayfa diye bir şart yok, benimki 16 sayfa misal.

Ayrıca benim katıldığım bi seminerde kişisel bilgileri en altayazmayı tavsiye etmişlerdi, deneyim ve eğitim en önde olmalı ilk onlara dikkat çekilsin yoksa kimse sizin evli olup olmadığınızı adresinizi merak etmiyor gerekçesiyle... bilemedim.
  • sui  (05.03.12 22:09:48 ~ 22:11:54) 
normal olan uygulama. tahminen 10 kusur seneden azdir deneyimin. ilkokulunu,liseni yazmana gerek yok. o sadece seni mulakata cagirmalari icin var olan bir sistem. yani eski olan seyleri git gide cvden cikarman lazim. adres,email, okul ve is deneyimleri. soyle dusun o adam belki haftada yuzlerce okuyor. seninkine niye bir sans versin ki? hayat hikayenle ilgilenmiyor adam. adini en basa yaz. dogum tarihine gerek yok. eger yeni mezunsan okul once, is sonra yazilir. ortalaman dusukse cv'ye yazma.


  • kareliangravlax  (05.03.12 23:30:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.