[]

Çalışırken iş aramaca

Bunun raconu nedir acaba? Muhtemelen iş yerindeyken iş arama sitelerini açamayız.

Bunun dışında, hangi kıstaslara göre iş aramak gerekiyor? Çünkü bir yerde çalışırken, başka bir yerde iş görüşmesine gidebilmek için izin istemek gerekiyor. E doğal olarak da bir sürü işe başvurmamak gerekiyor diye düşünüyorum, sonuçta belli bir noktadan sonra izin alamazsınız iş yerinizden.

İzin isteme sebepleri de, doktora gidecem vs. tarzı şeyler olacak heralde?

 
ihbar süresi içerisinde ayrılacağınızı bildirirseniz işveren haftada bilmemkaç saat "iş arama izni" gibi bir izin vermek zorunda diye biliyorum.


  • layouter  (05.03.12 16:16:42) 
zaytung'da olduğu gibi, daha iyisini bulmadan elindekini bırakma mantığı güdüyorum. 15 gün içinde iş bulamam, zaten 1 ay oldu 6 ayı geçtiğim için, yine de şirket bünyesinde 1 ay tutmaz muhtemelen. İş bulmadan da ben gidiyorum diyemem. Dersem de, teşekkür ederiz, yarın gelmene gerek yok diyip, kalan paramı ödeyip çıkarırlar.


  • bonjurkes  (05.03.12 16:23:00) 
Saha çalışmalarınız yoksa izin alacaksınız. Bir bahane bulun. Birde görüşme sabahı izin alırsanız sanki daha etkili olabilir, önceden tasarlanmamış son anda çıkmış gibi.


(bkz: bir işte çalışırken iş görüşmesine gitmek)
  • iustitia omnibus  (05.03.12 16:39:51) 
başvurular sırasında iş yerinize yakın yerleri tercih edin. görüşme saatleri olarak öğlen saatlerini (öğlen çıkıp kısa bir izin süresiyle görüşmeyi yapıp gelebilirsiniz) ya da çok erken ve geç saatleri tercih edin. çalıştığınızı ve zor izin aldığınızı söyleyin. anlayış göstereceklerdir. ve tabi doktora gidiyorum, yurtdışından kaynım geldi onu karşıliycam, muhtara gitmem lazım gibi bahaneler uydurmanız gerek.


  • sir gawain  (05.03.12 16:52:25) 
kıyafet konusu sıkıntı yaratıyor mu? çalıştığım yere kot pantalon ve tshirtle gidiyorum, en fazla üstüme gömlek giyebilirim. Ondan sonrası (kumaş pantalon falan) baya dikkat çeker.

İş görüşmesine genelde hep bu şekilde gittim ama yine de bilemedim. Kot pantalon gömlek (spor gömlek) görüşmeye gitmek sıkıntı yaratır mı
  • bonjurkes  (05.03.12 18:02:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.