[]

Bilgisayarımda virüs var mı?

İki gündür bu problemle uğraşıyorum. En baştan anlatayım. Dün sabah internette takılırken bir şey de indirmediğim halde masaüstümde bir kısayol oluştu.İnternet Protection 2012 isimli sahte antivirus programı. Kendiliğinden çalışmaya başladı bu. Virüsle alakalı olmayan dosyaları tehdit gibi gösterip, uyarı vermeye başladı. Ben tipinden anladım zaten sahte olduğunu :). Sonra silmek için uğraşırken baktım ki denetim masasından falan silinmiyor.Lisans kodu mu ne öyle bir şey istiyor. Sonra internetten araştırdım malwarebytes anti-malware falan kurdum tarattım baya bi pislik buldu onları temizledim. Kısaca şu linkteki işlemleri uyguladım.
www.bleepingcomputer.com
Bilgisayarı yeniden başlatınca masaüstü geleceği yerde böyle oldu:
www.2shared.com
Belgelerim klasörünü kapatım görev yöneticisini açtığımda şu işlemler vardı belki bi faydası olur diye koyuyorum:
www.2shared.com
explorer.exe nin olduğuna bakmayın bir iki saniye sonra kayboluyor o Sonra ben yeni görevden çalıştırıp masaüstüme kavuşuyorum.
Sonra bir şey daha dikkatimi çekiyor:
www.2shared.com
www.2shared.com
www.2shared.com
denetim masasından da başlatamıyorum. şu linkteki çözümde bir işe yaramıyor çünkü services.msc ile girdiğim panelde güvenlik merkezi yok.www.chip.com.tr www.2shared.com

Güvenlik merkezi olayından önce dünkü bir olay daha onu da arada anlatayım. Bu antimalware-antivirus programlarıyla bilgisayarı taratırken system32'nin içindeki crrss.exe de(csrss.exe değil) virüs bulduk ve yok ettik yok ettikten sonra da winlogon.exe'de virüs çıktı görev yöneticisine baktım işlemlerde iki winlogon.exe var.Birini sildim diğerine bırakın silmeyi dokunamıyorum.

İnternet Protection 2012 ile ilgili hiçbir dosya kalmadı hepsini sildim.

Neyse toparlarsak bilgisayarımda virüs vardı ama tamamen silip silemediğimi bilemiyorum.Su an için görünen iki problem bilgisayarı açtığımda explorer.exe nin otomatik çalışmaması ve güvenlik merkezi'nin açılmaması.

Format dışında bir çözüm önerebilecek olan var mı?
Eğer format atılacaksa hazır yapabiliyorken bilgisayardaki tüm filmlerimi,oyunlarımı vb. harici harddiske taşımak düşüncem var ama virüs o dosyalarada bulaşmış mıdır acaba?

 
tam anlamadım ama yenı programı kurma şansınız var mı?
superantispyware ile hem full scan yapın, hem de bir sistem onarım bölümü var o programın, virüslerin değiştirdiği bazı ayarları duzeltmek ıcın; onunla cozulur dıye tahmın edıyorum bu sorun.

  • hjarteblod  (05.03.12 15:12:47) 
(bkz: win32/sality)

şu dosyayı cd'ye veya flash belleğe yazdırın: rescuedisk.kaspersky-labs.com sistemi bununla başlatıp taratın. virüsleri temizler ama temizlenirken birçok dosyanın içeriği bozulur. tamir mahiyetinde bir format gerekebilir (repair). diğer dosyalar silinmez.
  • f2dx  (05.03.12 15:13:09 ~ 15:13:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.