[]

Port Forwarding Sorusu

uTorrent kullanmaktayım, www.hd-bits.ro'ya erişimde sıkıntım var. 18882 numaralı portumu modemimin setup arabirimi aracılığıyla uTorrent'in kullanımına sunmaya çalışıyorum ama olmuyor.

Almış olduğum ekran görüntüleri açıklayıcı olacaktır sanırım. Lütfen yardımcı olunuz. Internet damarım kesildi. Sadece hd-bits.ro'ya erişimim sağlansın, yeter.

Ekran görüntülerine baktıktan sonra okuyunuz:

- Bilgisayarıma yeni format attım. Formattan önce güldür güldür çalışıyordu uTorrent.
- uTorrent 1.8 kullanmaktayım.
- Windows Firewall'da uTorrent için 18882 numaralı port exception'unu ekledim.
- portforwarding.com'daki tutorial'i bire bir uyguladım, işe yaramadı.

 
18882 degil de 4992'yi deneyin, belki düzelir.


  • kr4z33  (22.08.08 03:47:11) 
portforwarding'deki tutorial'lere güvenmeyin. Airties modemler için "sabit ip şart, hedef ip olarak onu girmeniz gerekiyor" demesine rağmen yalnızca localhost ip'sini girince açılıyor portlar.

bence bir 192.168.1.1, 192.168.2.1, 192.168.1.2 gibi seçeneklere bi şans verin bakalım işe yarayacak mı.
  • kabraxis  (22.08.08 13:12:44) 
bi res herseyi cozebilir hem modemde hem bilgisayarda
bir de "upnp" desteklemiyor mu modem?

  • algoritma  (22.08.08 23:19:25) 
Kabraxis'in dediği bende işe yarıyor. Bazen alakasız ip alıyor otomatik ip yapınca, elle giriyorum. İp'nizin kaç olduğuna bakın hata verdiğinde falan.


  • colonizer  (24.08.08 01:40:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.