[]

diş ağrısı

merhaba dentistler.

ben en son 3. sınıfta dişçiye gidip orada gözüm korktuğundan dolayı yaklaşık 15 yıldır dişçinin önünden bile geçmiyorum. ama sabah itibariyle sıcak yemek üstüne soğuk bir meyve suyu içtiğimde iki dişim inanılmaz sızladı ve 2 saat geçmesine rağmen hala ağrıyor. Bugune kadar böyle yiyip içtiğimde sızlama yapmamıştı bugün ilk oldu. Aynadan bakmaya çalıştığımda o iki diş arasında siyah bir çizgi var.
doktora gitmeden bilemem biliyorum ama en azından giderken bir fikrim olsun doktor söylediğinde bir şeyler diyebileyim diye sizlere danışayım.
ha bir de ben dişlerimi temizletip beyazlatmak istiyordum yıllardır malum korkudan gidemiyordum. Bu işlemi her doktor yapıyor mu gideceğim yer devlet anlaşmalı özel bir hastane olacak.
etkili oluyor mu ?
dişçiden korkmaya devam edeyim mi ?

 
yan taraftan çürümeye başlamış. oraya dolgu yapar, bir süre sonrada kaplama olacak.geçmiş olsun.sende benim gibi ihmal et, gitme doktora daha sonra ağzında 28 yaşında 9 tane kaplama olsun. gerçi şikayetçi değilim ama olsun:) orjinal diş gibisi yok.


  • blue1809  (05.03.12 11:28:42) 
blue1809'un dediği gibi değil tam. ısı uyarınıyla başlayıp geçmeyen ağrı pulpada enfeksiyon olduğunu gösterir. irreversible pulpitis diyoruz biz. tedavisi kanal tedavisidir. muhtemelen o yanda çizgi halinde gördüğün çürük ta pulpaya kadar gidiyor zaten. kaplama gerekme ihtimali düşük ama.
beyazlatmayı devlet karşılamıyor diye biliyorum. hacettepe'de beyazlatma malzemelerini aldırıp işlemi bedava yapıyorlar, 2-3 yıl önce 150lira kadardı malzemeleri. ama sonrasında sigara, çay, kahve içmemek falan lazım.
korkma hiç, hiç birşey hissetmeyeceksin çünkü.
  • inthechaos  (05.03.12 11:46:17) 
özel muaynehaneye gidersen, iyi doktorlar çok rahat operasyon yapıyorlar. ben toplamda 6 dişimi çektirdim, en ufak sızı duymadım.. zaten iğneden önce muz kokulu bi sprey sıkıyorlar o çeneyi tamamen uyuşturuyor. ondan sonra çekiçle kafana vursalar hissetmiyorsun, sprey çok etkili bi uyuşturucu. gaziosmanpaşaya yakınsan levet haser'e git.. müthiş bi dişcidir.

www.saglikdanis.com
  • inayet prensi  (05.03.12 11:59:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.