[]

regexp

(https:[/][/]|http:[/][/]|www.)[a-zA-Z0-9\-\.]+\.[a-zA-Z]{2,3}(:[a-zA-Z0-9]*)?/?([a-zA-Z0-9\-\.\:_\?\[\]\,\'/\\\+&%\$#\=~])*$

bu kod bir text'in url olup olmadığını doğru bir şekilde kontrol ediyor. ben url'nin içinde "xml" var mı onu kontrol etmek istiyorum, nasıl yaparım bilen var mı?

yani bu kod "www.eksiduyuru.com/index.php"yi kontrol ediyor ama
"www.eksiduyuru.com/index.xml"'i edemiyor. daha doğrusu bunu da kabul eder url olduğu için ama içinde xml var mı yok mu onu kontrol etmiş olmuyor.

 
bu regex dediginiz gibi .xml'i kabul eder gibi duruyor.

siz regex ile tam olarak neleri yakalamak istiyorsunuz onu anlayamadim. xml var mi yok mu kontrol etmek diyorsunuz. url olsun mu, php'leri de kabul etsin mi, html'ler ile ilgileniyor musunuz vs. vs.

eger yapmak istediginiz sey bir url'i bulmak ve icerisinde xml varsa farkli davranmak ise bu regexi aynen kullanip yakaladigi url'lerin icerisinde xml var mi diye ayri bir regex kullanabilirsiniz.
  • orcu  (05.03.12 11:45:28 ~ 11:46:06) 
bir textbox ve kontrolü var yukardaki gibi. textbox'a girilen şeyin url olup olmadığını kontrol ediyor. php, html vs. fark etmez.
altında bir tane daha textbox olucak ve onda verilen text'in url olup olmadığını ve bu url'nin bir xml'e link verip vermediğini yani bu url'nin .xml'le bitip bitmediğini kontrol etmek için üstteki kodda nereye ne eklemek lazım? soru bu.

  • tepedeki psychedelic adam  (05.03.12 13:04:44 ~ 13:04:57) 
tamam, o halde regex ile cok bir isiniz yok gibi. aslinda .xml ile bitiyor mu diye kontrol ederek kolayca cozebilirsiniz sorunu. bundan once yukaridaki url regexini yine calistirarark url olup olmadigini anliyorsunuz zaten.

ama eger sadece .xml ile biten url'leri match eden bir regex istiyorsaniz ustteki kodda $'in onunue tirnaksiz "(\.xml)" ekleyebilirsiniz.

son olarak da not duseyim. linkin .xml ile bitmesine bakarak xml'e link verdigini kesin olarak anlayamazsiniz. .xml ile biten linklerde normal html sayfalari yapilabilecegi gibi .xml ile bitmeyen linkler aslinda xml'lere link olabilir.
  • orcu  (05.03.12 15:35:54 ~ 15:36:20) 
benim amacım sadece .xml ile biten url'leri match eden bir regex'ti. teşekkür ederim, oldu. xml'le bitmesine rağmen başka sayfalar da olabileceğini biliyorum ama bu yeterli.


  • tepedeki psychedelic adam  (05.03.12 16:49:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.