[]

kısa film çekimi

kaliteli bir çekim için ortalama ne kadar parayı gözden çıkarmak gerekir sadece ekipman için.(herşey kiralık olacak)




 
kaliteli çekim için hadi bir ışık kullan redhead. ses olmasın boom u geç. kamerayı da aldın . 1 günde çektin bitti. sana aşağı yukarı 300-400e patlar.


  • alors  (05.03.12 02:21:00) 
youtube ve internet üzerinde DIY ekipman yapman için videolar var özellikle ışık, boom gibi şeyler için kullanabilirsin.1 günden fazla sürmez yapman böylece bütçeni başka şeylere kullanabilmiş olursun.tabi şaryo, steady gibi şeyler içinde DIY var ama pahalıya gelir muhtemelen kiradan.

onun dışında kaliteli ekipman kiralaman toplam 500tl den aşşaya patlamaz diye düşünüyorum.en pahalısıda muhtemelen kamera olur tabii
DIY = do it yourself
  • yok artik lebron james  (05.03.12 04:07:13) 
Sony fx serisi bir kameranın gunluk kirası (kameramaniyla birlikte, diğer turlu vermezler sana) gunluk 200 TL
Boom yerine uzaktan algılayan mikrofonları kullansan gunluk 100 Tl
En az iki ışık lazım 200 tl
Bunları alıp cekim yerine getirme, nakliyat, kablo vs 20 Tl
Film icin gerekli bazı objeleri (esya, kostum gibi) bulma alma vs 100 tl

Bir de ekstralar var. Mesela steadycam olsun diyorsan operatoruyle gunluk 500 dolar. Boom gunluk 50 dolar gibi

Eğer söyle eli ayağı düzgün bir film çekeceksen, aksilikler ve diğer giderler( yeme içme, mekan kirası, çoğaltma gibi) 1000 Tl gibi bir rakama çıkabilir.
  • sinematematikci  (05.03.12 07:12:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.