[]

Photoshop layer sorusu (beginner seviyeyim)

Şimdi ben daha yeni öğrendiğimden unutuyorum yaptığım her katmanı ayrı layer'da yapmayı unuttum, yaptığım şeyleri sonradan farklı bir layer haline getirme şansım var mı?
Şu fotodaki mor ve yeşil alanları ayrı layer yapmam gerek işte :/



 
seçebiliyosan cut veya copy as new layer yaparsın sağ tıkla.


  • kediebesi  (04.03.12 17:06:00) 
pff tek tek seçmek zor yani. mesela renk olarak seçme diye bi şey yok mu :/ hani şu renkleri seç gibi bi komut?


  • loralynn  (04.03.12 17:07:06) 
var, magic wand tool var, şu sihirli değnek şeklinde olan, şu an ps açık değil ama toolbarda sağ tarafta üstte olması lazım, onunla yeşilleri seçip ctrl+c ctrl+v yaparsan yeni bi layera atmış olur.


  • ekinoksah  (04.03.12 17:12:40 ~ 17:12:59) 
magic wand istediğim alandan çok daha geniş alanı seçiyor nedense :(


  • loralynn  (04.03.12 17:18:39) 
magic wandın hassaslığını düşür iyice
sonra tek bi morlu yeri seç ctrlye basılı tutarak diğerlerini de seç

  • kediebesi  (04.03.12 17:27:41) 
tolerance'ı 1'e düşürdüm zaten :S


  • loralynn  (04.03.12 17:41:54) 
select -> color range. yeşil alana tıkalyın, fuziness'ı uygun seviyeye getirin. magic wand bunun için doğru araç değil.

pek belli olmuyor ama sanki arkadaki yazılar da yakın yeşillerde, fuziness ile oynarken gözünüz oralarda olsun.
  • celeron 300a  (04.03.12 17:52:29) 
yukarıda menüde select var, ordan color range i seçerek yapabilirsin dediğini, ama diğer yeşil çizgileri de seçebilir o, onun da fuziness i ile oynaman lazım. belki işine yarar.
gerçi magic wand in de işine yaraması gerekirdi.

  • bipolar  (04.03.12 17:52:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.