[]

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan Genel Kira Beyannamesi hakkında (hukukçular!)

selamlar genç hukukçular!

durum şu; ben torun oluyorum, bi dede var, bu dedemiz 93 yılında hakkı rahmetine kavuşuyor. ardında hatrı sayılır miktarda gayrimenkul bırakıyor. Anannemiz ise, 93 yılından beri kimseye tek laf etmeden bu gayrimenkullerin hepsinin kirasını almaya, yemeye, yedirmeye, artık ne yapıyorsa devam ediyor.

Derken birkaç hafta önce bizim eve annem adına bir kira beyannamesi geliyor. Buna dayanarak, ben de diyorum ki, bu bize geldiğine göre, hakettiğimiz bir kira olduğuna göre, bu mallar yıllardan beri bildiğimiz gibi anannenin değil dedenin üzerineymiş, ki dedenin tüm çocuklarına bu beyanname gitmiş durumda.

buna göre, artık mal paylaşımı mıdır, hak bölüşümü müdür bilemem, o yapılmış? hali hazırda hakettiğimiz bir kira geliri var.

biz bunla ilgili olarak, hukuki olarak ne yapabiliriz? kira gelirimizi almak istiyoruz. ayrıca buna göre 19 yıldır yenen hakkımız var ortada?

ben bu mesele yüzünden, tüm bir anne tarafıyla düşman durumdayım birkaç haftadır arkadaşlar. başta annanenin gelirlerinden faydalanan birtakım kişiler olmak üzere, üzerimde türlü yıldırma çabaları var.

Avukat arkadaşların, bu konuda her türlü fikirlerine, sorularına, verebilecekleri ve anlayabileceğim okumalara muhtaç durumdayım. zira bu alamadığımız gelir yüzünden ailece yaşadığımız büyük hezimetler de sözkonusu.

Konuyu tam anlatamadım gibi sanki ama, her soruya cevap veririm, ya yazmakla yorulamam o kadar diyen olursa, telefonunu mesajlarsa arar rahatsız ederim, mail olur, her türlü yardımınız kabulümdür yani.

Sevgiler, Saygılar...

 
öncelikle bu mektup birçok kişiye yanlış gönderildi.
www.memurlar.net

hukukçu değilim ancak, e-devlet şifresi ile annenizin üzerinde bulunan gayrimenkulleri görüntüleyebiliyorsunuz. tapu kadastro müdürlüğü dijital ortama geçti artık.
  • pipbull  (04.03.12 02:44:58) 
bu beyannameye gerek bile yok sizin bu tespitiniz için. kanuna göre eşin miras payı 1/4, çocukların tümünün toplam miras payı 3/4'tür. yani anneniz tek çocuksa 3/4, kardeşleri varsa 3/4'ü o sayıya bölerek bulacağınız rakam onun miras payıdır. ama genelde bizim ülkemizde bu rakamlara uyulmaz. büyükanne ya da baba ölünce, sağ kalana gider tüm paylar, o da öldükten sonra çocuklar paylaşır.

şimdi dedeniz ölmüş ve siz verasetini çıkartmamışsanız hala, gelir idaresi anneannenize, annenize ve varsa diğer kardeşlerine bu mektubu yollayıp, hepsini birden sorumlu tutar. çünkü mal paylaşımı yapılıncaya kadar tüm mirasçılar tereke üzerinde elbirliği mülkiyetine sahiptirler. birinin rızası olmadan diğeri satamaz, yiyemez.

özet; anneanneyle anlaşamıyorsanız veraseti çıkartıp mal paylaşımı yapın. yok anlaşıyorsanız bırakın yesin, gelir idaresine itiraz işe yaramaz, anneanne vergisini de ödesin. o ölünce size zaten.
  • pomolilik  (04.03.12 09:01:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.