[]

coca cola, soğuk içiniz, ama nasıl?

merhaba duyuru insanları,

şimdi malumunuz coca cola değişik boyutlarda ve paketlerde satılıyor, tenekesi, şişesi, pet şişesi vs. ben farklı ambalaj türlerinde colanın tadını değiştiğine ve sadece ideal soğukluğunda gerçek tadını yakaladığına inanıyorum. gerçek tadı dediğim ne, kezzap gibi olup, koca bir yudum aldığında gözden yaş getiren, şeker tadı hissettirmeyen, gazı bol olan. şimdi bu tadı teneke kutularda, 1 lt nin altında olan pet şişelerde, sadece restoranlarda satılan 250 cl cam şişenin dışında kalan cam şişelerde kesinlikle hissedemiyorum. ama 250 cl cam şişe, 1 lt ve üzerinde olan pet şişeler ideal soğuklukta ise tam tadını buluyor bence. şimdi sorum şu, bu zımbırtı sadece ideal soğukluğunda bu tadı yakalıyor o kesin, şimdi bizim evin yakınında bir restoran 250 cl cam şişe satıyor, ne zaman gitsem buz gibi, tam tarif ettiğim gibi, böyle şişe hafif buğulanmış. ya çok alıp eve götüreyim diyorum, bu arada şişesi 2,5 tl kol gibi giriyor, neyse, evde dolaba koyuyorum, yok olmuyor, o buğulu cam gidiyor, daha az soğuk oluyor ve daha şekerli bir tadı oluyor. inat ettim dolabın derecesini 1 er 1 er düşürerek 2 dereceye kadar düşürerek denedim. mümkün değil. buzluğa koyuyorum daha soğuk oluyor ama kesinlikle aynı tad olmuyor. yani bir gidip restoranın buzdolabının içine termometre koymadığım kaldı. evde soğuk kola depolayamıyorum. bu kola dolaplarını bir sırrı mı var, nedir?


 
Coca cola muhtemelen buzdolabı da vermiştir mekana. Ve eğer yanlış bilmiyorsam o tip dolaplarda sıcaklık ayarlanabiliyor. Rica edip bakın bakalım kaç dereceymiş.


  • godo je dosao  (02.03.12 23:19:55) 
uzaktan kumanda gibi çalışan termometreler var. hızlıca kullanırsınız.


  • f2dx  (02.03.12 23:26:56) 
bildiğim kadarıyla o dolaplar 4.7c derecede çalışıyor.


  • exodia  (02.03.12 23:32:28) 
39F


  • pipbull  (02.03.12 23:48:57) 
°C = (°F – 32) / 1.8 çevriminden
(39-32)/1.8=3.88c

  • exodia  (03.03.12 00:07:15) 
kesinlikle o sıcaklıkta suyun tadı bile farklı, şimdi burda 4.7 yazınca aklıma geldi, o içtiğim enfes sıcaklıktaki suyun dolabı da sıcaklığı 4 ya da 5 derece idi.
suyun hacminin en fazla olduğu derece bu. belki bunla alakalı bir özellik olabilir.

  • dieselsingle2  (03.03.12 02:25:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.