[]

ben ne tarz müzik dinliyorum?

demin "kim milyoner olmak ister"e başvurayım dedim bu soru var, yeni tanıştığım insanlar da soruyor sıklıkla. "kulağıma ne hoş gelirse dinliyorum" cevabının büyük denyoluk olduğunun farkındayım ve gerçekten severek (hatta bilinçli diyeyim) müzik dinlediğim için bu cevabı vermek istemiyorum. tüm dinlediğim tarzları saymaya kalksam daha büyük denyoluk olacağını düşünüyorum. neden derseniz lisede edebiyat hocamdan dev bir ayar yemiştim "ne tür kitaplar okursunuz?" sorusuna 1001 tür saydığım için. bilinçli okurun zevki olurmuş neyi sevdiği belli olurmuş. neyse mp3 çalarımdaki şarkıcıları/grupları yazıcam hadi fikir verin bana bu gıcık soruya ne cevap vereyim:

-lily allen
-ferit odman
-amy winehouse
-garbage
-charlie parker
-bob dylan
-ezginin günlüğü
-metallica
-pink floyd
-portishead
-paul butterfield blues band
-editors
-hindi zahra
-jehan barbur
-gripin
-john lee hooker
-nirvana
-foo fighters
-wax poetic
-radiohead
-megadeth


böyle gidiyor birbirinden alakasız türler bazında, netcez?

 
çoğunlukla yabancı


  • powerpufgirl  (02.03.12 21:52:11 ~ 21:52:33) 
alakaları yok diyebilirim sanırım. ya hocam klasik bir cevap ver geç. alternatif rock de. kim anlayacak ki.


  • zaraeta  (02.03.12 21:55:13) 
alternatif'e +1.

bence müzik zevkin gayet güzel, eleştiye katılmıyorum. kimse "şu tarz dinliyorum"cu olmak zorunda değil. hatta müziğe bu açıdan bakanlara pek hoş bakamıyorum.
  • cro.magnon  (02.03.12 22:00:00) 
@hero hocam müzik zevkim güzel mi diye sormamıştım aslında ama teşekkürler. müzik arşivi konusunda da da kimseyle sidik yarıştıracak değilim fakat dikkat ettiyseniz hayatım boyunca dinlediğim tüm müzisyenleri yazıyorum" demedim, mp3 çalarımdakileri yazıyorum dedim. "bu isimleri herkes dinliyor" olayı ise garip; ben yeryüzünde hiç duyulmamış yetenekleri keşfediyorum zannediyordum, tüh!


  • paltar yuyan masin  (02.03.12 22:03:01) 
müziğin tarzı bile kalmamış.

hemen her grup için: şu şu ve biraz su kısmen de şu diyor wikipedia. mesela pink floyd: "Progressive rock, psychedelic rock, acid rock, space rock" gibi.

kaç grup var ki: "tarzı sadece bu bitti" diyebileceğimiz?

siz de soranlara: rock ağırlıklı ve yanında da şu şu diyin gitsin. karşınızdaki size "ve demeyeceksin tek ama tek tarz söyleyeceksin?" mi diyecek?

riverside ve indukti olsa daha da güzel olacakmış bu arada liste.
  • truvaiti  (02.03.12 22:09:16 ~ 22:09:58) 
"kulağıma ne hoş gelirse dinliyorum" demek neden denyoluk oluyor onu anlamadım kardeş.


  • vakumlu  (02.03.12 22:34:32) 
aboo benimkini görsen o zaman.. ciddiyim.
bi tevhid açıp ardından bi klasik beto amca ardından rasmus ardından ferdi dinleyebilecek bi adamım. hepsi listemde var. nirvana ve tribal house müzik favorimdir.
kime ne anlatacağız?
ben de elektronik müzik ağırlıklı severim diyip geçiyorum.
-sonra kız da klasik severim ben :/ diyor. bi iki senfoni soruyorum göt gibi ortada kalıp; "aaa sen hani elektronik'çi idin" diyor.-
  • dieselsingle2  (03.03.12 02:30:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.