[]

mektup gönderme ve ağır cahillik

merhaba, ben mal. hiç mektup göndermedim. ama liseli de değilim.
yapmak istediğim tek şey şu: evimde kağıda mektubu yazıp zarfın içine koyup ptt'nin koyduğu sarı posta kutusuna atacağım.

merak ettiklerim:
-pul alacağım ptt'den değil mi?
-her yere aynı ücret ile mi gönderiliyor? mesela şırnak için de 1 tl'lik pul, ankara içinde mi 1 tl'lik pul yapıştıracağım?
-zarfın üstüne neyi nereye yazacağım?
-kendim hakkımda yanlış bilgi vermem bir şeyi değiştirir mi?
zarfın hafif şişkin olması bir şeyi değiştirir mi? mesela içine anahtarlık koyacağım hediye olarak.

teşekkürler

 
zarfın ön yüzü sol üst köşesine kendi adını adresini yazacaksın (hiç bi şey yazmasan da olur)

zarın ön yüzünde orta yere alıcının adını ve adresini, sağ alt köşeye adresin şehrini ve posta kodunu yazıp altını çizeceksin.

zarfın şişkin olması daha doğrusu anahtarlıktan dolayı ağır olması, yapıştıracağın pulun fiyatını değiştirir. daha pahalı bir pul alman gerekir. zarfı tartarlar. içinde ne var diye de sorarlar. istersen zarfı açık götür, anahtarlığı gösterirsin sorarsa, sonra kapatırsın zarfı.

her yere aynı ücret.

evet pul alacaksın ptt'den.

kusura bakma sırayla cevaplayamadım sorularını.
  • compadrito  (02.03.12 18:26:03 ~ 18:26:45) 
sevgili @mal

bir adet postaneye ugrasan diyorum butun bunlari aninda cozersin.
  • aaaaa  (02.03.12 18:26:24) 
1) cok uzun surede gider sari kutulara atarsaniz.
2) evet ama iste ptt'ye gitmisken gonderin?
3) evet. sadece paketin icerigi degistiriyor
4) sol uste kendi adresiniz sag ortaya gidecek yerin adresi
5) degistirmez sadece gidecegi yere iletilemezse size geri donmez (evet, postalar geri doner)
6) degistirir boyutundan ziyade agirligi. o da fiyati degistirir. bu sebeple eskiden bu tur durumlara karsi fazladan pul yapistirilirdi. yani 1 lira yerin 2 liralik pul gibi.

vay a.k yasli hissettim kendimi. yuzlerce posta gondermisimdir :o
  • entrapmen  (02.03.12 18:27:03) 
- ptt'den pul alacaksınız.
- Yurt içi için istediğinizi söylerseniz ona göre pul vereceklerdir. Yurt içinde her ile gönderim ücreti aynı, yurt dışına gönderecekseniz değişiyor.
- zarfın sol üst köşesine adınızı gön: x y şeklinde yazabilirsiniz, yazmasanız da olur, buna bakmıyorlar. sağ alt köşeye sığacak şekilde (genelde zarfın tam ortasından başlayabilirsiniz yazmaya) alıcı adı soyadı ve adresini yazacaksınız.
- bilgi vermeseniz bile bir şey olmaz.
- yamulmuyorsam maksimum 50gr olmak zorunda mektuplar, anahtarlık gönderemezsiniz muhtemelen. Ancak şöyle bir şey yapabilirsiniz, şu içinde plastik baloncuklu olan zarflardan alın, onunla postaneden gönderin, tartıp size net bir fiyat söyleyeceklerdir, kimlik bilgileriniz de almazlar, merak etmeyin. sadece zarfın üstüne bir isim yazıp yazmadığınıza bakabilirler, uydurun gitsin.
  • gereksiz insan  (02.03.12 18:30:54) 
a)alıcı tarafla anlaştık diyelim,alıcı ismini de yanlış verdik, x dedik. postacı aldı, götürdü. bunu kontrol eden bir mekanizma var mı?
alıcıya postacı geldi ve evet ben x, diyip zarfı alabilir mi alıcı?

çok anlamsız oldu idare edin :)

b)başka şehre gönderim yaparken, gönderilen adres olarak o şehirdeki ptt merkezini yazabilir miyiz? alıcı oradan almak istediğinde kimlik göstermeli mi?
  • deli nick  (02.03.12 18:42:10 ~ 18:53:09) 
son soru için: a)adres orası olduğu sürece sorun olmaz kimlik istemiyorlar kargocular gibi
b) PTT yi adrs gösterebilirsin tabi de sanki bu durumda kimlik isterler

  • niye ama  (02.03.12 19:11:22 ~ 19:12:27) 
hocam elephantos bile amsterdam'dan ucuz posta ile gönderiyor, bildiğin ptt. yani.

niyetin anahtarlık göndermekse bir cd (plastik sert kabı olanlardan) alıyorsun bunların şu açılıp kapanma mekanızmasının olduğu bölgede yeterli derecede boşluk var, anahtarlığı oraya yerleştiriyorsun sonra havalı zarfa koyup gönderiyorsun. tertemiz.
  • gereksiz insan  (02.03.12 21:48:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.