[]

Bayanların Belini Kapatma Sorusu..

Gıcık oluyorum vallahi deli oluyorum..yolda gidiyorum mesela önümde bi bayan yürüyor hemen elini beline atıyor zaten kapalı olan belini t-shirtle kapatmaya çalışıyor.bir cok bayanda gordum bunu..

bu ne ya millete potansiyel sapık muamelesi yapmak.hayır arkadasım kendine guvenmıyosan neden kısacık t-shirt giyiyorsun neden düşük bel pantolon giyiyorsun?

sanki herkes onların bellerindeki iğrenc yaglara bakıyor..

sorum su sekılde efendım cok deli oluyorum ama sadece bana mı oluyor? her yerde mi boyle yoksa sadece yasadıgım sehirde mi bu sekilde?

şimdiden tesekkurler

 
aynı sorundan ben de muzdaribim ki çok zor bakarım insanların arkasından önünden bir takım yerlerine. belin dışında degajeyi bariz şekilde kapatmaları da çok koyuyor insana. daha önce farketmediğim bir dekoltenin kapatılarak gözüme sokulması süpper mantıklı di mi ama?

ha bir de şöyle bir son moda var. otobüste, okulun shuttleınde, minibüste ola ki yakın yaşlarımda bir bayanın yanına oturayım, hanım kızımız hemen çantasından mp3 playerını çıkarıp kulağına takıyor. sanki her hatunla muhabbet açmaya meyilli bir tipim varmış gibi. hayır melek gibi bir kızın yanına oturup deli gibi muhabbet açmak istesem bile açamayan biriyken nedir bu "aman sen bana yazma" tripleri anlayamıyorum.

bir de "insanlara karşı çok soğuksun" derler. pöf.
  • berkertoy  (20.08.08 21:44:54 ~ 21:45:23) 
bence tamamen alışkanlık,belini kapatma olayı yani bilinçsiz şekilde insanın eli gidiyo kapatmak için.aynı şekilde yıllardır giye giye otururken insan gayri ihtiyari eteğini düzeltiyor,yani öyle kısa etekle pat diye oturulmaz zaten, hanımefendiliğe aykırı :P

dekolte kapatma olayını bilimeyeceğim,açmayı planladığınızdan fazlası açılıyorsa kapatmak normaldir,ama mini eteği çekiştirip uzatmaya çalışmak anlamsızdır elbet.

@berkertoy, bence kişisel algılıyorsunuz :)
  • kanuniye  (20.08.08 22:20:15) 
ben de hem kız arkadaşımla papaz olmamak hem de insanları bu tarz tiklere itmemek için gerektiğince bakmıyorum kimseye.
anlık göz takılmaları olabilir ama zaten bunu kadın da anlar erkek de. sorun ikinci kez kafanızı çevirip bakmak veya bakmamaktır.
bence hatan bu noktada herkesi kendi düşüncende görmen. yani bırak otururken düzeltmeyi sadece etek giydiği için bu ülkede kadınlara laf atılıyor. hatta etek çok iyimser örnek oldu. laf atmak için kadın görmek yeterli bu memlekette.

eminim biz de yıllar yılı bu tarz baskıya maruz kalsak kim bilir nerelerimizi kapatmak zorunda kalırdık.
  • tai  (20.08.08 22:54:56 ~ 22:55:52) 
Bayanlar elbette seni potansiyel sapık olarak görmüyor ancak maalesef o hareketi bilinçsiz bir şekilde yapmalarının sebebi, insanların yoldan normal bir şekilde giyinen bir bayana bile hayvan gibi bakması.

Nasıl ki bu hareketi senin denk geldiğin gibi çoğumuz denk geliyorsak, önümüzden geçen bir bayana, yakınlarımızda ki insansıların nasıl baktığını da görmüş olmalısın.

Diyeceksin, madem kendilerine bakmalarını istemiyorlar, giymesinler öyle. Bayan kendisine bakılmasını ister, her insan kendisine bakılmasını ister. Ama bakmanın dahi bir sınırı, bir adabı vardır. Hayvan gibi bakılırsa kadına, o da istemsiz bir şekilde belini kapatmak için çaba sarfedecektir, kapatmak istediği yer zaten yeteri kadar kapalı olmasına rağmen.
  • ensar  (20.08.08 23:16:19) 
  • insanimsi  (20.08.08 23:30:35) 
bende "sortu, pantolonu cekme" olarak vucut buluyor ic camasiri giymissem. kendine guvenmekle alakasi yok turk erkekleri her davranisi kendilerine kuyruk sallamak olarak algiladigi icin ola ki ic camasirin veya normalde sık gormedigi bir yerin gorundu iste o zaman kendine sana sarkintilik etme veya terbiyesiz tavirlar icine girme hakki dogdugunu dusunuyor. bir kez ankarada gobegimi acikta birakan bir bluz giymistim ki cok da acik degildi, gobek deligim bile gorunmuyordu ancak turk erkekleri sagolsun benim vucudum uzerinde haklari falan oldugunu dusunduler herhalde yok "yalarim o gobegini" yok daha terbiyesizce satasmalar falan. sonunda mecburen gordugum ilk magazaya girip kendime kapali bir t shirt aldim. buyuk sehirlerde bile cok fazla toplum baskisi var. mini etek giyen birine bile tanimadan etmeden hafifmesrep yakistirmasi yapilabiliyor. hatta mini etegi gectim dizin hemen ustundeki eteklere bile en az 5 kisi laf atmadan gunu kapatamiyorsunuz ve bu hos bir sey degil. diger kadinlar ne hissediyor bilemiyorum ama benim gercekten bu tavirlar karsisinda sinirlerim bozuluyor.

rusya ve abdde yasadim, komsularimiz disarda biraz gunes olsa bikinilerini giyer sitenin bahcesinde guneslenirdi ve kimse de donup bakmazdi. bunu turkiyede yapsam hem tecavuz ederler hem de tahrik unsuru oldugu nedeniyle tecavuzcuye ceza indirimi yapilir. insanlar giysilerinin orasini burasini cekistiriyorsa da bir nedeni var.
  • kayranin kedisi  (21.08.08 01:26:06) 
yazan arkadasların sıkıntılarını anlayabılıyorum kaldıkı benımde kız kardesım var ve o da rahatsız oluyor bu sekılde olaylardan..

ancak benım anlatmak ıstedıgım kapalı olan bır yerı kapatmaya calısan kişiler.yanı ben hayatım boyunca kafam öne egık yuruyen bır ınsanım.bılemıyorum neden ama sanırım aılemın verdıgı bır egıtımın sonucu olsa gerek.kafamı kaldırmam saga sola bakmam.kaldırımları tasları bıle sayarım o sekılde.

ama kapalı olan belıne elını atınca ıster ıstemez dıkkatımı cekıyor ve ıstemesemde bakmıs oluyorum zaten gorunmeyen yere..buna gıcık olmustum neyse sanırım cok fazla tepkı topladım :)
  • isott  (21.08.08 01:39:36) 
yok abicim tepki toplamadın. bakmayan insan için bayanların bu hareketi adama koyar sahiden. zira sen zaten efendi olan tarafsın ve bakmıyorsun, buna rağmen karşı cinsin seni sapık yerine koyması bünyeyi üzer. ne var ki yukarıda yazılanlar doğru, o sebepten bayanların bunu yapması kaçınılmaz.

yalnız bunların tersi de var. bir keresinde metroda karşıma oturan dizboyu etekli bir hanfendi(!) bacak bacak üstüne attı, düzeltti sonra tekrar yaptı. ben önümdeki hareketlere baktım haliyle, etrafımdakiler beni ayıpladı. utancımdan kafamı kitaba gömdüm fakat kız inene kadar bacak bacak üstüne atma hareketi yaptı sinirimi bozdu.

(bkz: bu da böyle bir anımdı)
  • deckard  (21.08.08 02:48:51 ~ 02:49:35) 
bayan olduğu içindir o.
kadın hanım kız vs olsaydı yapmazdı.
rica ederim bırakın artık şu bayan lafını.
  • agk  (21.08.08 02:57:09) 
affiniza siginip, kendimi tutamiyarak.
(bkz: ne diyem mahmut mu diyem )

  • yobaz  (21.08.08 19:31:40 ~ 19:32:53) 
bayan deme mahmutu da hanımlara sor kabul ederlerse de.


  • agk  (10.10.08 00:22:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.